Підсумки засідання НКРЗІ від 16.10.2018

У блоці питань щодо розгляду проектів законові та нормативно-правових актів Комісія: — прийняла рішення визначити 01 травня 2019 року строком початку впровадження послуг із перенесення абонентських номерів на телекомунікаційних мережах рухомого (мобільного) зв’язку, включаючи створення локальних баз даних операторів телекомунікацій, що надають послуги рухомого (мобільного) зв’язку, та до 01 лютого 2019 року — їх підключення до централізованої бази даних.

Це рішення в установленому законодавством порядку буде подано на державну реєстрацію до Міністерства юстиції України.

У блоці питань щодо розгляду проектів законові та нормативно-правових актів Комісія:

— прийняла рішення

визначити 01 травня 2019 року строком початку впровадження послуг із перенесення абонентських номерів на телекомунікаційних мережах рухомого (мобільного) зв’язку, включаючи створення локальних баз даних операторів телекомунікацій, що надають послуги рухомого (мобільного) зв’язку, та до 01 лютого 2019 року — їх підключення до централізованої бази даних. Це рішення в установленому законодавством порядку буде подано на державну реєстрацію до Міністерства юстиції України.

Нагадаємо, що ВРУприйняла рішення щодо перенесення абонентських номерів ще у 2010 році.

Через 4 роки, у 2014 році, НКРЗІ визначила Український державний центр радіочастот (УДЦР) адміністратором бази даних перенесених абонентських номерів.

Технічні вимоги до телекомунікаційних мереж загального користування України щодо забезпечення надання телекомунікаційної послуги перенесення абонентського номера були затверджені Держспецзв’язку у червні 2015 року.

Порядок надання послуг із перенесення абонентських номерів затверджено НКРЗІ у липні 2015 року.

І весь цей час скрита та явна боротьба «зацікавлених» суб’єктів за право володіння статусом адміністратора, базою даних, коштами, тощо.

Чи потрібна буде ця послуга громадянам через дев’ять років, залишається загадкою?!

— погодила проект наказу Міністерства регіонального розвитку, будівництва та житлово-комунального господарства України «Про затвердження Методики визначення плати за доступ до елементів інфраструктури будинкової розподільної мережі» без зауважень.

Незважаючи на відміну ліцензування у сфері телекомунікацій з 01.01.2018 НКРЗІ:

— видала ліцензію ДП «МИРНОГРАДВУГІЛЛЯ»

на надання послуг фіксованого місцевого телефонного зв’язку з ємністю мережі до 1 000 номерів з правом технічного обслуговування та експлуатації телекомунікаційних мереж і надання в користування каналів електрозв’язку на території Донецької області строком на 5 років, з включенням до ліцензії особливих умов: здійснити протягом шести місяців з дати видачі відповідної ліцензії модернізацію обладнання для подальшого використання міжстанційної сигналізації СКС-7 за Версією 3.0;

— продовжила строк дії трьох ліцензій:

— ПрАТ «ДАТАГРУП»

— на надання послуг місцевого телефонного зв’язку (крім відомчих об’єктів) у мережах подвійного призначення з правом створення власної мережі ємністю понад 1 000 абонентських номерів на території м. Черкаси та Черкаської області з 30.01.2019 по 29.01.2024;

— ТОВ «Телекомпанія Енергія»

— на надання послуг з технічного обслуговування і експлуатації телемереж (телекомунікаційних мереж) на території м. Вараш Рівненської області з 09.02.2019 по 08.02.2024 та підприємцю Сніцару О. А. на території м. Покровськ Донецької області з 04.03.2019 по 03.03.2024.

— анулювала ТОВ «НВП-Коннект»

ліцензію на надання послуг з технічного обслуговування і експлуатації телемереж на території м. Лубни Полтавської області.