Підсумки засідання НКРЗІ від 28.03.2017 року

У блоці питань щодо розгляду проектів законові та нормативно-правових актів

21.03.2017 року відбулось чергове засідання НКРЗІ.

У блоці питань щодо розгляду проектів законові та нормативно-правових актів:

1. Схвалено проект рішення НКРЗІ

«Про затвердження Порядку ввезення з-за кордону та реалізації в Україні радіоелектронних засобів та випромінювальних пристроїв».

Проект буде направлено на погодження до Державної фіскальної служби України, Антимонопольного комітету України, Міністерства оборони України та Державної регуляторної служби України.

Це третя спроба регулятора виконати вимоги закону, прийнятого у 2014 році. Попередні варіанти проектів не мали підтримки ринку та відповідних органів влади.

2. Погоджено із зауваженнями проект наказу ДССЗЗІ «Про затвердження Методик проведення розрахунків електромагнітної сумісності радіоелектронних засобів спеціальних користувачів і радіоелектронних засобів радіотехнології рухомого (мобільного) зв’язку четвертого покоління у смугах радіочастот 2340 — 2400, 2500 — 2690, 790 — 862, 880 — 910 та 925 — 955 МГц».

3. Прийнято рішення про оприлюднення Звіту про діяльність НКРЗІ за 2016 рік на офіційному сайті НКРЗІ.

На відміну від попередніх років до підготовки проекту Звіту не залучались представники Громадської ради НКРЗІ.

4. Затверджено пропозиції до каталогу пропозицій на 2017 рік щодо взаємоз’єднання телекомунікаційних мереж, підготовлені ПАТ «Укртелеком», ПрАТ «Київстар» і ТОВ «лайфселл».

5. Прийнято рішення про визнання недоцільним утворення Наглядової ради на УДЦР. Прийняття рішення мотивовано рекомендаціями Постанови КМУ від 10 березня 2017 р. № 142 «Деякі питання управління державними унітарними підприємствами та господарськими товариствами, у статутному капіталі яких більше 50 відсотків акцій (часток) належать державі».

6. Погоджено проект наказу Міністерства юстиції України, Адміністрації Державної служби спеціального зв’язку та захисту інформації України «Про внесення змін до наказу Міністерства юстиції України, Адміністрації Державної служби спеціального зв’язку та захисту інформації України від 20 серпня 2012 року № 1236/5/453». Зазначений проект спрямований на забезпечення належного рівня електронної ідентифікації осіб за допомогою електронного цифрового підпису шляхом визначення нових, більш сучасних алгоритмів криптографічного захисту інформації та стандартів накладення та перевірки електронного цифрового підпису для можливості автентифікації користувачів в інформаційно-телекомунікаційних системах як у межах країни, так і для транскордонної взаємодії.

Також НКРЗІ погодило передачу УДЦР до Національної поліції майна. Кількість та його найменування не оприлюднювалось.