«Іван киває на Петра, а Петро на Івана»

Чи потрібна кому національна безпека України в інформаційній сфері?

Майже два місяця тому Громадська рада при Адміністрації Держспецзв’язку звернулася до РНБО.

Як повідомлялося раніше, Громадська рада при Адміністрації Держспецзв’язку звернулася до РНБО з приводу загроз національним інтересам та національній безпеці України в інформаційній сфері, бездіяльності Уряду Гройсмана, тощо.

Питання стосувалося, зокрема, проблемних питань Концерну РРТ та шляхів їх вирішення.

Не довго думаючи РНБО, в особі пана О. Данілова, надіслало відповідь в якої зазначено, що листа ГР при Адміністрації Держспецзв’язку відправлено для опрацювання до Кабінету Міністрів України?! А й вірно, навіщо РНБО інформаційна безпека…

Секретаріату КМУ доручає розібратися Адміністрації Держспецзв’язку (а цим панам тим паче не має було чого заморочуватись).

А трохи пізніше отримано листа Адміністрації Держспецзв’язку.

Відповідь на трьох листах перелічує проблемні питання, про які писала в РНБО Громадська рада, але ж їх вирішення залишаються поза повноваженнями Держспецзв’язку.

Замкнуте коло, точніше трикутник, РНБО-КМУ-Держспецзв'язку, «Іван киває на Петра, а Петро на Івана» — ні хто не хоче брати на себе відповідальність!

Що ж, будемо пропонувати Громадській раді на найближчому засіданні звертатись на пряму до Гаранта, він знайде спосіб визначитись з інформаційною безпекою.