Відеоконференція для обраних або як Комітет з питань цифрової трансформації проводить засідання з ZOOM

«Слуги народу» цифрового Комітету продовжують політику закритості

За повідомленням Інформаційного управління Апарату Верховної Ради України, 20 травня відбулося чергове засідання Комітету з питань цифрової трансформації.

Можливо комусь здається, що ця інформація звичайна, то він помиляється. Майже рік представники громадськості наполягали, що б Комітет завчасно повідомляв, як на своєму сайті, так і на сайті ВРУ, анонси про засідання, питання, які плануються, а також інформацію про підсумки заходу.

Бо чекати місяцями, коли з’являться стенограми, протоколи засідань, що б узнати хто і як обговорював ті, чи інші питання, не дуже приємна справа. Та через місяць, вона вже і не потрібна, бо діло зроблено, і назад нічого не повернеш.

І ось вже в друге або в третє з’явився звіт про засідання Комітету. Досягнення?! А як же.

Але, на сьогодні це майже і всі досягнення.

Поки говорити про відкритість роботи практично не доводиться. Бо, до карантину не завжди можна було всім охочим потрапити на засідання, у період карантину не відомо як проходили засідання, а питання перегляду зацікавленими перебігу події наживо або у запису в Комітеті не надто вітається.

До якогось часу трансляції були, а потім мабуть зламався «трансформатор».

З початку стали вирізати з відео окремі виступи, як це було, зокрема, 19.02.2020 при розгляді питання зміни законодавства щодо захисту дітей від сексуального насильства в Інтернеті, а потім взагалі знайти відео з засідань стало не можливо.

Ось така відкритість.

Ну, а що ж 20 травня? Є нове досягнення?

Так, Комітет проводив засідання за допомогою ZOOM відео конференції, але чомусь тільки для обраних. Переглянути стороннім в момент проведення та після нього в мережі Інтернет неможливо.

Оце таємність! Мабуть щось приховують, або бояться, що дані «потичуть» як з «ДІЇ»?

Навіть в НКРЗІ 19 травня пройшло перше засідання в режимі відеоконференції для всіх, а не для обраних, а тут …

Дивлюся на питання засідання, нібито все гарно, тут і функціонування електронного квитка та стимулювання безготівкових методів оплати на транспорті, і впровадження договірного порядку надання дозволу на кабельну ретрансляцію, і практики застосування Закону «Про доступ…».

І ось бац — «Комітет рекомендував прийняти за основу» проект Закону «Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо удосконалення порядку складення протоколів про адміністративне правопорушення за порушення права на інформацію» (№ 3327), «направлений на комплексне удосконалення норм чинного законодавства України щодо порядку складення протоколів за статтею 212−3 Кодексу України про адміністративні правопорушення у частині, що стосується порушення права на інформацію відповідно до Закону України „Про адвокатуру та адвокатську діяльність“».

Так ось навіщо вибірковість запрошених, ми то написали в ВРУ, що «Збирання, зберігання, використання та поширення конфіденційної інформації про особу без її згоди навіть з метою складення протоколу про адміністративне правопорушення, є втручанням в її особисте та сімейне життя і не відповідає вимогам Конституції України», а вони рекомендують порушення Конституції прийняти за основу!!!

Слів немає. І ці люди не дозволяють нам пальцем у… далі ви і самі знаєте.

Де ж ми з вами так «накосячили», люди?