«Електронні комунікації» чекають на підготовку до другого читання

Громадськість не стоїть осторонь, а направляє пропозиції

30 червня останній день подання народними депутатами пропозицій (правок) до проекту Закону України «Про електронні комунікації», реєстр. № 3014 від 05.02.2020, для підготовки його до другого читання.

За інформацією, на ранок подано понад 600 правок і скоріш за все ця цифра зросте у двічі.

Незважаючи на те, що не всі зауваження ГНЕУ, антикорупційного, бюджетного комітетів бажають врахувати в комітеті цифрової трансформації, робота щодо опрацювання пропозицій (правок) буде достатньо важкою.

Як обійти гострі кути, не порушуючи діюче законодавство України та найважливіше, Конституцію України, сказати важко, бо свого часу підписали Угоду з ЄС з відповідними додатками, не думаючи, що буде, коли все це прийдеться імплементувати.

У всіх своя правда. У Кабміна з Мінцифрою, які бажають підсилення міністерських позицій та нарешті взяти під контроль той самий Інтернет, у НКРЗІ, яка хоче безмежну «незалежність», в учасників ринку, щоб не накидали додатковий зашморг, у громадян, які хочуть бути господарями у власній країні, не підпасти під тотальний контроль, та не бути відсторонь від цивілізації …

Як учасники робочої групи, ми теж направили пропозиції, як і було передбачено раніше.

Пропозиції стосуються окремих термінів, повноважень органів влади, регулятора, державного нагляду, рентної плати за РЧР, питань інформаційних запитів та звітності, електронної регуляторної платформи, окремих питань господарських відносин, оперативно-технічне управління електронними комунікаційними мережами в умовах надзвичайного та воєнного стану, доступу, кабельної каналізації, накладення зобов’язань, універсальної послуги, тощо.

Яким чином цифровий комітет розбереться з усім цим, побачимо.