Чи приймуть депутати у другому читанні проект Закону «Про електронні комунікації» (ОНОВЛЕНО 16.12.2020)

Вчора 14.12.2020 на завершенні засідання Погоджувальної ради, було підтверджено в порядок денний та внесено на розгляд 15.12.2020 законопроект «Про електронні комунікації», реєстр. (№ 3014) для підготовки його до другого читання.

Сьогодні ж відбудеться депутатами голосування за цей злочинний закон, який несе в собі російськи кдб-шні норми в Українському законодавстві.

Нажаль, Комітет Верховної Ради України з питань цифрової трансформації продовжив практику ігнорування зауважень, яких надавала Комісія з питань науки та ІТ, залишивши у законопроекті норми, що несуть в собі корупційні ризики, не враховуючи рекомендації щодо уникнення загрози національній безпеці України.

Нагадуємо, що цей проект про електронні комунікації (№ 3014) насправді потребує суттєвого доопрацювання. Проект має низку негативних висновків Комітетів ВРУ, ГНЕУ та громадськості, зокрема корупційних, розбіжностей законодавства та Конституційних неузгодженостей.

Нами було багато написано та відправлено листів про цей проект, навіть було зроблено відповідний етер, який можна передивитися у запису.

Наша позиція так і залишається, щоб взагалі відхилити цей проект, тому що він принесе більше шкоди, ніж позитиву.

Чекаємо на позицію депутатів…

***

16.12.2020 року під час голосування депутатами було розглянуто чотири правки (54, 55, 56 та 57) Пропозиції Президента до Закону «про електронні комунікації» № 3014. Проте, три з них містили ознаки норм російського законодавства і проти яких Громадська спілка «Національна Асамблея України» зверталася до Народних депутатів України з проханням відхилити їх.

Далі, поіменне голосування про Закон України «Про електронні комунікації» з пропозиціями Президента України від 28.10.2020 (доопрацьований) (№ 3014) — в цілому було поставлено на розгляд.

На жаль, сам Закон що містить анти-конституційні і корупційні норми — було прийнято депутатами.

Дякуємо депутатам, які НЕ підтримали цей злочинний Закон!

Але, це можливо не кінець…