У Дніпрі на Краснопільському кладовищі підняли прапори

Поки стяги вирішили залишити приспущеними.

У Дніпрі на Краснопільському кладовищі підняли прапори

14 жовтня, на День захисника України дніпровці поїхали на Краснопільське кладовище відвідати могили полеглих бійців. Серед них — чимало ветеранів війни з Росією та волонтерів. Вони взяли з собою осінні квіти, щоб покласти їх на могили Героїв.

— Я впевнений, що ми зможемо захистити нашу державу від будь-якого ворога. Навіть тоді, коли нас лякають його силою і непереможністю. Але для нас символом непереможності є любов до України. Ми ніколи не станемо на коліна. Я дуже вдячний вам, за те, що ви пам’ятаєте наших полеглих. Війна ще не закінчена. Україна існує вже тисячу років і я впевнений, що вона житиме і надалі, — сказав волонтер Василь Чабанов.

Краснопільське військове кладовище зустріло патріотів туманом та вологим повітрям.

На могилах тимчасово невідомих захисників України поступово з’являються імена.

На місці хрестів тимчасово невідомим захисникам України з'являються ось такі пам'ятники.
На місці хрестів тимчасово невідомим захисникам України з'являються ось такі пам'ятники.

На честь загиблих присутні стали на коліна і вшанували їх пам’ять хвилиною мовчання та приспустили прапори.

Священики Православної Церкви України помолилися за душі Героїв.

— Одного разу я спілкувався з тяжкопораненим бійцем, — розповідає отець Мар’ян. — Він мені сказав таке: «Воювати не страшно. Страшно, що наші справи можуть забути і вони стануть нікому не потрібними». Саме тому варто боятися безпам’ятства.

Сьогодні це військове кладовище, яке так спонтанно створили в 2014 році, об’єднало багатьох. Не тільки за національностями, місцем проживання та релігійними переконаннями. Воно об’єднало всіх тих, хто боронив нашу землю, захищав нашу державу. І велика дяка тим, хто великою жертовністю відвоював нашу незалежність. Завдяки нашим захисникам ми не боїмося обстрілів і можемо стояти під мирним небом на відкритій площі.

Велика подяка та шана ветеранам війни з Росією і тим хлопцям та дівчатам, які сьогодні стоять в строю та захищають Україну. Подяка їм не лише від нас — дорослих, але і від дітей, які сьогодні підростають та усвідомлюють велику жертву покладену за незалежність.

Нехай Краснопільське кладовище буде місцем, куди ми можемо прийти і згадати наших полеглих побратимів. Ми їх любимо. Можливо десь невидимо, але вони допомагають нам вирулити з різних життєвих ситуацій. Війна триває. Нехай Господь нас укріплює, а цим спочилим воїнам дарує вічний спокій.

Біля меморіалу, на флагштоці повісили державний синьо-жовтий та національний — червоно-чорний прапори. Поки стяги вирішили залишити приспущеними.

Останнє фото авторства Оксани Чалової
Останнє фото авторства Оксани Чалової