У Дніпрі згадали полеглих під Дебальцевим

18 лютого у Дніпрі пролунали 269 імен загиблих під Дебальцевим.

У Дніпрі згадали полеглих під Дебальцевим

Захід ініціювали представники громадськості. Вони покликали мешканців Дніпра на Алею пам’яті, щоб запалити лампадки і згадати полеглих у боротьбі з російським агресором, який прийшов вбивати українців та паплюжити нашу землю.

Священики і Дніпровці читають імена загиблих
Священики і Дніпровці читають імена загиблих

— Ми збираємося, згадуємо їх поіменно так, як їх називали за життя, — говорить капелан Дмитро Поворотний. — Ми свідчимо, що вони незабуті і живі для нас. Так само, як і їхній приклад, що треба наслідувати. Тим більше, їх подвиг варто згадати у річницю перших масових розстрілів на Майдані. Теперішня війна — це продовження нашої боротьби. Ворог не зміг нас залякати і зламати, він прийшов на нашу землю і намагається нас знищити. Але хлопці і дівчата, які зараз боронять наші кордони свідчать про головне. Про те, що волю і свободу ми нікому не віддамо.

Гімн України пролунав акапела.
Гімн України пролунав акапела.

Понад 30 полеглих Героїв під Дебальцевим — мешканці Дніпропетровщини. Вони вихідці з підрозділів, які формувалися на теренах області.

— На даний момент, Дніпропетровщина понесла на війні найбільші втрати. Це свідчить про те, що Дніпро і область — Україна, яка знає і береже своє і буде за нього боротися, — підкреслив капелан Дмитро Поворотний.

Свічка у серці.
Свічка у серці.

Списки загиблих під Дебальцевим священикам надали у Книзі пам’яті загиблих. Вони опрацьовуються та уточнюються.

Духовенство ПЦУ відслужило панахиду, а дніпровці поклали до меморіалу лампадки і квіти.