Добровольцю Давиду Ніколаєву «шиють» бурштин

Крім того, АТОвця звинувачують у організації замаху на вбивство представника УНСО.

Добровольцю Давиду Ніколаєву «шиють» бурштин

Учасника війни з Росією та добровольця Давида Ніколаєва звинувачують у видобуванні незаконного бурштину. Відповідний сюжет розмістили на телеканалі «Рівне -1». Про це i-ua.tv повідомив громадський діяч Василь Лещук.

— Я подивився новини на «Рівне-1».Там показували сюжет затримання Давина Ніколаєва. Картинку коментували вилученням 600 кг бурштину в підозрюваних осіб у скоєнні замовного злочину. Імен не казали. Показали лише Давида. Дружина добровольця — волонтерка Любов Українчук у шоці. Їй нічого не відомо про такі звинувачення, — розповів Василь Лещук.

Наразі Давид Ніколаєв перебуває в столичному СІЗО. Його звинувачують в організації замаху на вбивство представника УНСО Володимира Куб’яка. У понеділок, 13 квітня справу Давида розгляне Шевченківський районний суд міста Києва.

— Я знаю Давида ще з Майдану. У нього не було жодних приводів, щоб скоїти такий тяжкий злочин. Наскільки я пам’ятаю, він спілкувався з Володимиром Куб’яком абсолютно нормально. Я б не сказав, що у нього замашки вбивати людей. Більше того, він всіх замирював. У «Правому секторі» було багато молодих гарячих хлопців. Скажи їм: «Фас!», і вони готові були ламати все. Давид стримував конфлікти як міг. Ми робили все, аби не було свавілля, мародерства і хлопці не чинили самосуд. Тому я не вірю, що він міг когось «замовити», — вважає Василь Лещук.