Аркадій Корнацький: Ніяких перших виборів бути не може — і не повинно бути.

До всіх існуючих міських, селищних, сільських, районних та обласних рад мають бути проведені чергові вибори. А значить ніяких облудних «перших» виборів бути не може.

Аркадій Корнацький: Ніяких перших виборів бути не може — і не повинно бути.

«Не порушуйте засадничих конституційних прав українців, не ламайте легітимну державно-правову систему, не влаштовуйте в Україні жахливих соціально-економічних та політичних потрясінь, що неодмінно наступлять внаслідок ваших явно незаконних дій», — звертається Аркадій Корнацький до членів ЦВК від імені Всеукраїнського об’єднання сільських голів, депутатів сільських рад і селян «Порятунок села».

Чому Корнацький проти проведення в Україні «перших виборів» до органів місцевого самоврядування?

Він погодився відповісти i-ua.tv на ці гострі питання.

— Чому не можна проводити перші вибори до місцевих рад 25 жовтня?

— Відповідь дуже проста: тому що до всіх існуючих міських, селищних, сільських, районних та обласних рад мають бути проведені чергові вибори. А значить ніяких облудних «перших» виборів бути не може.

В Україні у відповідності до Конституції не створено жодних нових одиниць адміністративно-територіального устрою. Відтак жодних підстав для обрання нових представницьких органів місцевого самоврядування, або органів державної влади, не виникло. Нема новостворених органів влади — нема перших виборів.

Є вже давно існуючі, багато років тому створені й зареєстровані у державному реєстрі місцеві органи влади, до яких вибори здійснювалися вже багато разів. Згідно статті 141 Конституції України та Постанови Верховної Ради України від 15 липня 2020 року «Про призначення чергових виборів у 2020 році» до них мають відбутися чергові вибори. Крапка.

— Отже, якщо так звані перші вибори таки відбудуться, то їх можна назвати антиконституційними?

— Навіть не треба чекати, коли вони відбудуться. Їх вже потрібно називати антиконституційними, бо груба і явна антиконституційність — це вся їхня суть. На всі 100%. Внаслідок цих виборів має бути ліквідовано понад 7 тисяч місцевих органів влади, фактично всі сільради. 98% території України залишається безвладною, фактично перетворюється на дике поле. Це особливо тяжкий злочин, повалення конституційного ладу України, статя 109 Кримінального кодексу України. .

— А що робити, якщо такі вибори відбудуться? Народ це проковтне?

— Якщо народ проковтне і піде на вибори, то він стане співучасником злочину проти себе. Щоб не брати участі у просуванні цього лиха, яке чинять можновладці, народ має бойкотувати ці вибори. Звісно було б краще, якби народ піднявся на протести проти їх проведення ще до 25 жовтня. Та поки що люди масово не розуміють ситуації, відповідно протестів напевно не буде. Утім роз’яснювати людям потрібно — чому не можна йти на вибори. І особисто я це робитиму. Бо таким є обов’язок всіх свідомих громадян та засобів масової інформації.

— За статистикою, люди ходять менше на місцеві вибори, ніж на загальноукраїнські.

— Ви ж розумієте, що коли дуже мало людей ходять на вибори, то зростають можливості фальсифікаторів зробити так звані вкиди. У даному випадку вони теж можливі. Бо все це квазі-виборче свавілля, запроектоване вищими органами влади та їх керівниками, робиться не просто так і не тому, що хтось помиляється. Тут є замовники, це фінансово дуже потужні політичні сили. Я маю на увазі не наші внутрішньоукраїнські партії — це холуї, виконавці зовнішніх замовлень. Мова йде про зарубіжні політсили. Це замовлення від зарубіжних імперій, яким не потрібна суверенна й цілісна унітарна українська держава. Вони хочуть порвати її на частини і повернути собі ті українські території, які колись були їх колоніями.

І це не тільки Росія, це й інші сусіди України — інакше Європа не підтримувала б убивчі для України «реформи». А вона це робить.

— Що Ви робитимете, якщо вибори таки відбудуться?

— Я вже багато чого роблю для того, щоб вони не відбулися. Вже написав і подав до різних інстанцій багато заяв. У тому числі до Президента України. Піднімаю на спротив нескорених сільських голів, які не зрадили свої села, не продалися узурпаторам влади. Також ми з колегами подали чимало позовів до судів. Наразі вони розглядаються у вищих судових інстанціях України.

25 жовтня я робитиму те, що мав би робити кожен політично та юридично грамотний український громадянин. Я братиму участь не в перших, а в чергових, законних і конституційних виборах. У моєму рідному селі Чаусово-2, на Миколаївщині, односельчани провели загальні збори громадян. Вони прийняли рішення не брати участь у так званих перших, фейкових виборах, а провести чергові, конституційні вибори. Мова йде про вибори депутатів Чаусянської сільської ради і сільського голови нашого села. Наразі ми до цього готуємося. У нас продовжила роботу сільська територіальна виборча комісія. Вона вже прийняла заяви від депутатів сільської ради та від кандидата на посаду сільського голови. Одразу ж почалися політичні репресії. Саме тому ми зараз намагаємося залучити до нашого виборчого процесу міжнародних спостерігачів та представників від громадянської мережі ОПОРА. Нехай вони побачать, якою є насправді «демократія» в сьогоднішній Україні.

— А якщо «перші» вибори не відбудуться, люди їх проігнорують?

— Тоді все буде прекрасно. Незрівнянно краще, ніж якби вони відбулися. Повноваження депутатів місцевих рад були б продовжені до наступних чергових виборів, у країні було б збережено конституціний лад і суспільну стабільність, що вкрай потрібно для виживання і розвитку держави.