25 березня день волі

25 березня — велике свято білоруського народу. В цей день 1918 року було проголошено Білоруську народну республіку. Білорусь вперше постала на мапі світу, як незалежна держава. Відтоді найкращі представники народу Білорусі і їхні друзі по всьому світу святкують День Волі.

Сьогодні, 25 березня 2021 ми в Україні теж солідаризуємося з нашим братнім народом і вітаємо його з цим великим святом. З-поміж більш, як 200 країн нашої планети, Білорусь для України є найважливішою з геополітичної точки зору. Ну, і окрім геополітичних мікрувань, народ Білорусі є нашим найближчим і найріднішим. Це не тільки історична і етнічна спільність, нас з білорусами поєднують спільні цивілізаційні цінності. Білоруси — це волелюбний народ, як і українці, готовий змагатися за свою свободу.

Ось уже сьомий місяц білоруський народ веде боротьбу з диктарським режимом за своє право на власний шлях. Це — тернистий шлях і ми в Україні знаємо йому ціну. За цей час багато білоруських патріотів кинуто за грати. Так, 22 березня ув’язнено лідера Білоруської соціал-демократичної грамади Ігоря Борисова формально — за непідкорення спіробітникам міліції, а реально за авторство заявки на проведення сьогодні у Мінську акції на відзначення Дня Волі.

Сьогодні, святкуючи з вами День вашої волі, ми хочемо, щоб ви знали, що ви не одинокі. Велика демократична Україна разом з вами — українські патріоти вимагають звільнення всіх бранців Лукашенка з його буцигарень. Знайте, яка б не була довга ніч — вона мине і прийде час уже невідворотного постання Білорусі межи провідними країна світу. Ми в Україні віримо у велике майбутнє Білорусі і всіляко намагатимемося йому сприяти, бо ви — наші сябри.

За вашу і нашу волю!

Жывє Бєларусь!

Олена Скоморощенко