Сергій Медвідь: Між Зеленським та Медведчуком для мене немає різниці

Люди які голосують за розпродаж України уже і є зрадники. То, чи велика різниця, між тим хто розмовляє із Путіним і зливає йому інформацію, і тими хто голосує за те, щоб Путіну, чи йому подібних, продати Україну?

Сергій Медвідь: Між Зеленським та Медведчуком для мене немає різниці

1 липня в Україні стартує запровадження ринку землі. Наші громадяни, які займаються фермерством, здебільшого від такої ініціативи влади не в захваті. Щоб скасувати уже прийняті закони, інколи допомагають мітинги. Та щоб їх організувати — потрібна ініціатива. До 1 липня залишилося приблизно півтора місяці. Зараз влада робить вигляд, що намагається притягнути до відповідальності кума Путіна — Віктора Медведчука. Та чи є ці її наміри серйозними? А якщо влада, імітує переслідування Медведчука за державну зраду, щоб відтягнути суспільну увагу від питання продажу землі? Відповідь на це питання i-ua.tv шукав разом з кандидатом сільськогосподарських наук Сергієм Медвідем.

— Чи не здається Вам, що влада взялася за Медведчука, щоб українці не замислювалися про наслідки продажу землі?

— Зараз таких вистав буде багато. Кожен день даватимуть інформацію, щоб відволікти від головного — від активних виступів людей проти продажі с-г землі. Владі невигідно, аби люди вийшли на вулиці, і вона хоче заколисати їхню активність. Ви тільки-но подивіться, скільки у нас порожньої інформації! То налякали рядових корупціонерів, тепер взялися за Медведчука, а результатів немає. Я б їх навіть не радив очікувати. Ця влада грає на слабкій свідомості багатьох українців. На жаль, народ тільки спостерігає за виставами від політиків і демонструє свою нікчемність. Думаю, за півтора місяці до відкриття ринку землі, від влади слід очікувати більш яскравіших та драматичніших вистав.

— Як, на Вашу думку, можна запобігти відкриттю ринка землі?

— 1 липня розпочнеться відлік втрати нашої незалежності. Влада прийняла вже всі можливі закони. Зараз вона намагається приспати народ. А коли це все жахне — буде запізно щось робити.

Я, наприклад, раджу виходити на пікети до парламенту. Хоча, я слідкую за депутатами, які голосували за ринок землі. Один з них сфотографувався з вівцями — і отримав купу «лайків» у соціальних мережах. Люди радіють, що він піднявся на полонину і сфотографувався зі свійськими тваринами і їм байдуже як він голосує. У нас безликий народ. Йому байдуже, де і хто. Сьогодні політики продають країну, а народ їх ледь не цілує. Депутати давно вже зрадили країну.

А якщо повертатися до питання Медведчука, так — він зрадник. Та депутати, які голосували за ринок землі, для мене мало, чим відрізняються від кума Путіна. Зрада в нас стала буденністю. Медведчук, хіба що зрадив більше, ніж депутати і президент, які проголосують за розпродаж країни? Ось вам і різниця. Ось дехто і співчуває Медведчукові, бо є діячі, які за «правильне» голосування отримують гроші в конверті, а потім на них купують маєтки.

— Чи можна змінити ситуацію, після 1 липня? Чи цей день стане точкою неповернення?

— Переграти можна у будь-який момент. Скажімо, вийти на революцію, чи оголосити націоналізацію. Та то вже буде з кров’ю та іншими тяжкими наслідками. Звісно, все з часом змінюється, але тут нам буде складно. Ми маємо справу з матеріальними ресурсами: територією та землею. У випадку, якщо наші землі викуплять іноземці, Україна стане колонією. Повернення до точки «до» вже не буде. Адже інтереси іноземців захищатимуть їх країни.

Тому, я не хочу говорити зараз про зраду лише когось одного. Я не бачу великої різниці між Зеленським та Медведчуком. Хто ті люди, які проголосували за продаж землі? Хіба не зрадники? І у нас у влада, на жаль, таких багато і це — наша біда.

— Ви казали про революцію з кров’ю. Наскільки вона можлива?

— Сьогодні я не виключаю нічого. Розумієте, у людей є на руках зброя. Ось тільки питання: у яку сторону все повернеться? Люди захищатимуть нових власників землі, чи Україну? Наразі збройне протистояння може стати реальністю, бо вищі ешелони влади незнайомі зі словом мораль і честь.

А цей водевіль зі «зрадою» і «судом», уже починає втомлювати. І дуже жаль, що багато людей не хочуть зрозуміти, що все це лише відволікання уваги від головного — продаж землі і в цілому здачі України.

Тому, що у нас, люди які голосують за розпродаж України уже і є зрадники. То, чи велика різниця, між тим хто розмовляє із Путіним і зливає йому інформацію, і тими хто голосує за те, щоб Путіну, чи йому подібних, продати Україну? Де межа моралі, і де ватерлінія зради, у цих людей?

Зараз багато говорять, які будуть взаємовідносини, у майбутньому — України з окупованим Донбасом?

А не варто ломати списи і використовувати «мудрі» слова — «Як воно там буде???»

Тому що, після 1 липня 2021 року, буде дуже просто — прийде дядько, до наших хлопців у окопи і скаже, що ця земля — це його власність, яку він купив і заплатив за неї гроші, і щоб вони забиралися звідти геть. До речі, паї у Луганській і Донецькій області, до 12 гектарів.

А з окупованими землями, то ще простіше. Власники викуплених масивів землі, уже самі вирішать йти їм в Росію чи в Україну. А я думаю, що для таких «власників», Путін грошей не пожаліє.

Ви ж бачите як затихає Мінський процес, та і взагалі розмови у цьому напрямку, тому що «великі гравці» розуміють, що узаконення захопленої землі, після 1 липня, все розставить по своїх місцях, і уже не варто буде за щось воювати і напрягати «Нормандський» формат.

А ви тут зараз граєтесь у якогось одного зрадника. Та після зради України, у самих високих кабінетах влади і ВРУ, зрада одного, яка б вона не була, якось виглядає тускло…

«Дивіться у корінь», як казав Кузьма Прутков.