«УКРПРОФАВІА» рятує дітей

Як повідомив нам Голова профкому первинної організації Профспілки працівників авіабудування та машинобудування України (УКРПРОФАВІА) в ДАХК «Артем» Олександр Кельїн, 18 березня до профкому звернулася Віце-президент МІЖНАРОДНОЇ БЛАГОДІЙНОЇ ОРГАНІЗАЦІЇ ФОНД «ТВОРЧІСТЬ» пані Лариса Самарська із пропозицією розмістити дітей членів нашої Профспілки у дитячому центрі, що знаходиться під м. Закопани, Польща.

«УКРПРОФАВІА» рятує дітей

Абсолютно безкоштовно. Зазначена інформація була доведена до всіх профспілковців. Серед артемівців виявили бажання дві мами, які і стали організаційним центром формування збірної групи від різних профспілкових організацій.

Це профспілкові активістки Галина Ревука і Анна Стогній.

Вони в найстисліші терміни (36 годин) встановили зв’язок з іншими батьками, нотаріусами, Фондом, адміністрацією залізничного вокзалу та підготували відповідні списки. До речі, їх діти теж допомагали в цих комунікаціях. До цієї групи Фонд приєднав ще 10 дітей і вихователів дитячого будинку сімейного типу.

​​​

Наявність списків — це був вирішальний момент: їдемо чи не їдемо?

На цьому етапі довелося підключитися і допомогти батькам і Фонду в оформленні статусу групи на підставі офіційних запрошень польської сторони, в особі Благодійного Фонду, подібного до нашого, українського.

Керівником групи Фонд призначив Г. Ревуку. Нарешті, з усіма документами, 21 березня о 22.30 група за підтримки адміністрації вокзалу, у супроводі поліції розмістилася в окремому новенькому купейному вагоні Київ — Львів.

У Львові групу зустріли волонтери. Та не випадкові, а наші! За допомогою директора ДСОК ім. Гагаріна Піхно Г. О. (який і в ці скрутні для нашої країни хвилини не жаліючи себе допомагає дітям з усіх куточків України) вдалося зкоординуватися з волонтерською організацією «Сила миру», серед засновників якої Олена Піхно і Володимир Охріменко. Вони організували харчування та доставку групи до пропускного пункту на кордоні. На польський стороні зустріч і доставку організував Фонд «Творчість» та їхні польськи колеги. О 20-й годині 21 березня діти були на місці, в БЕЗПЕЦІ і вже вечеряли в Польщі. Зараз дітки нарешті не чують звуки вибухаючих снарядів і ракет, не ховаються по підвалам, а займаються організацією дозвілля і навчання.

ДІТИ — ЦЕ МАЙБУТНЄ УКРАЇНИ. Їхній порятунок — наш обов’язок. Ми пишаємось тим, що в нас такі активні і свідомі громадяни, які попри всі складнощі, попри високу відповідальність і ризики, врятували, без перебільшення, наших українських дітей. Всім, хто причетний до цієї благородної справи велика подяка від всієї України! Окрема подяка і польській стороні, що вона усунула всі можливі бюрократичні перепони аби тільки пришвидшити евакуацію дітей. Ми ніколи цього не забудемо!

Профспілка УКРПРОФАВІА та її первинні організації попри відсутність вагомих ресурсів, намагаються теж допомогти чим в змозі. Наші військові спокійні, коли в тилу все гаразд і їхні діти та дружини надійно захищені. Спільними зусиллями ми йдемо до Перемоги!

Читайте також


Українці можуть повторити долю курдів, коли є народ, а країни немає — Микола Волинко

2023 рік запам’ятався гучними скандалами. Зокрема блокуванням кордонів з Україною в країнах ЄС, корупцією на всіх рівнях та новими етапом земельної реформи, який стартує 1 січня 2024 року. З чим йдемо у 2024 рік, які висновки маємо зробити та чи візьмуть нас з такою корупцією до ЄС, журналісти запитали у профспілкового бійця за трудові права людини праці, учасника шахтарського профспілково-страйкового руху, що став початком невідворотного кінця СРСР Миколи Волинко.