Репресована пам’ять знищена вдруге

У багатостраждальному Чернігові цілеспрямовано нищаться на лише архітектурні пам’ятки, історичні будівлі, нищиться сама пам’ять.

Репресована пам’ять знищена вдруге

25 березня було спалено архів Служби безпеки, у зв’язку з чим справи репресованих в радянські часи втрачені назавжди. Як повідомила Уповноважена Верховної Ради з прав людини Людмила Денісова, у підрозділі СБУ в Чернігові зберігалися значні масиви документальних матеріалів: близько 13 тисяч справ на репресованих. А також документи радянської спецслужби — накази, переписки, особові та агентурні справи ХХ століття. Звичайно, у ще довоєнний період, посадовці області, яка знаходиться лише за декілька десятків кілометрів від російського кордону, могли б подбати про його надійне збереження чи евакуацію. Проте сталося так як сталося і частина українців уже ніколи не зможе дізнатися правду про своїх родичів, які були репресовані радянським режимом.

А може це було зроблено не випадково? Бо КДБ-ФСБ дуже не хоче, щоб була оприлюднена інформація про злочини радянських часів проти України. Оскільки подібними методами асвабадітєлі вже діяли після захоплення Криму та частини Донецької і Луганської областей.