Засідання Антикризової ради громадських організацій України та Правління УСПП

24 червня 2022 року відбулось спільне засідання Антикризової ради громадських організацій України та Правління УСПП.

У засіданні прийняли участь більше 170 представників — це члени Антикризової ради громадських організацій України, Правління УСПП, керівники РВ УСПП, представники органів державної влади, керівники громадських організацій, бізнесу, наукових інституцій, експерти і представники ЗМІ.

Було обговорення питань взаємодії громадських об’єднань, бізнесу з органами державної влади з розв’язання актуальних проблем відновлення економічної діяльності підприємств та збереження трудового потенціалу в умовах військової агресії росії проти України.

Зі вступним словом, Президент УСПП Кінах А.К. привітав всіх з рішенням Європейської ради щодо надання нашій державі статусу кандидата на вступ до ЄС. Він наголосив, що це історичне рішення для України та 27 країн ЄС. Тепер метою є пришвидшення економічного та соціального розвитку для швидшого набуття членства в ЄС.

У ході наради було обговорено про необхідність формування загальноєвропейського фонду для відновлення України та розвитку власної економіки. Наразі, уряд повинен зайнятися цими питаннями та вийти на діалог задля вирішення гострих проблем економіки та підтримати бізнес, експортерів, які мають фінансові труднощі, які постраждали від агресії рф.

Бізнес, що зважився на релокацію, також потребує підтримки держави, так як, майже кожна друга компанія з числа малого і середнього бізнесу припинила роботу з початком військових дій в Україні та лише мала частина адаптувалися до нових умов.

Було наголошено, що на сьогодні ситуація критична. В Україні через війну і агресію росії заблоковано морські порти та зернові агрокомпанії тощо. Велика кількість підприємств мають поруйновану інфраструктуру, вкрадене чи розграбоване окупантами обладнання.

Такі дії вплинули на експорт, постачання та збереження виробництва. Тому, на даний час постачання йде через транспортну інфраструктуру, і на жаль, на кордоні тягнуться черги більше 40 км. Великі сподівання, що найближчим часом ситуація буде змінено на краще.

Також обговорили пропозиції для вирішення питань, щодо переміщення та створення умов для біженців (житло, доступ до послуг, робота тощо).

До наступного засідання будуть напрацьовані спільні пропозиції щодо зазначених питань.

Предствники Українського Союзу Промисловців і Підприємців акцентували увагу на те, що наступний З’їзд УСПП буде проведений в режимі «офлайн», визначення терміну буде оголошено після перемоги України над ворогом агресором після великомасштабної війни.

Рекомендовані публікації