Про порушення Степана Кубіва вимог постанови Кабінету Міністрів України від 3 листопада 2010 року № 966

Петро Порошенко та Володимир Гройсман проігнорували лист від Громадської Спілки «Національна Асамблея України».

Про порушення Степана Кубіва вимог постанови Кабінету Міністрів України від 3 листопада 2010 року № 966

Її члени попросили президента та прем’єр міністра провести службове розслідування щодо діяльності віце-прем'єр-міністра України-Міністра економічного розвитку і торгівлі України Степана Кубіва, а також притягнути його до відповідальності за зловживання владою. Крім того, представники ГС «Національна Асамблея України» та інші громадські організації виступають за скасуванняНаказу Мінекономрозвитку від 08.08.2017 № 1187 «Про затвердження складу громадської ради при Міністерстві економічного розвитку і торгівлі України».

Як стало відомо, Степан Кубів знехтував постановою Кабміну від 3 листопада 2010 року № 966. Урядовець на свій розсуд збільшив кількість членів Громадської Ради при Міністерстві економічного розвитку і торгівлі України. За результатами рейтингового голосування на установчих зборах, її членами мали стати 35 осіб. Однак Степан Кубів вирішив включити до списку Громадської Ради ще 34 особи.

Варто зауважити, що жоден з цих активістів на Установчі збори не прийшов.

Протоколи Установчих зборів опубліковано на офіційному веб-сайті органу: http://me.gov.ua/Documents/Download?id=df57a8d6-d7c1−468d-9a92−0c183e8f2e91.

Представники ГС «Національна Асамблея України», ВГО «Союз захисту підприємництва», УСПП та інші громадські організації надіслали спільного листа Порошенку та Гройсману ще 15 серпня, але відповідь на нього досі не прийшла.

Саме тому, Головою правління ГС «Національна Асамблея України» 27 вересня 2017 року було направлено до Президента та Кабінету Міністрів України запити на отримання публічної інформації про прийняті рішення з розгляду спільного листа від 15 серпня 2017 року.