Компанію Ахметова зобов’язали виплатити $ 82 мільйонів пені за Укртелеком

Господарський суд Києва, розірвавши з компанією «ЕСУ» договір купівлі-продажу пакета акцій «Укртелекому» стягнув $ 81,9 млн пені за невиконання інвестиційних зобов’язань.

Компанію Ахметова зобов’язали виплатити $ 82 мільйонів пені за Укртелеком

Господарський суд Києва, розірвавши з компанією «ЕСУ» договір купівлі-продажу пакета акцій «Укртелекому» стягнув $ 81,9 млн пені за невиконання інвестиційних зобов’язань.

Рішення суду першої інстанції про повернення «Укртелекому» в держвласність прокоментував В.о. глави Фонду держмайна Віталій Трубаров, повідомляє прес-служба ФДМУ.

За його словами, суд прийняв рішення повернути пакет акцій «Укртелекому» в розмірі 92,791% статутного капіталу у державну власність та стягнув $ 81,9 млн пені за невиконання інвестиційних зобов’язань.

«За результатом перевірки у лютому 2017 року встановлено невиконання компанією „ЕСУ“ інвестиційного плану, який передбачав внесення впродовж 5 років інвестицій в сумі не менше ніж $ 450 млн», — зазначив Трубаров.

Керівник Фонду держмайна також наголосив, що «Укртелеком» не виконав пряму умову договору, яка передбачала передачу телекомунікаційної мережі спеціального призначення у власність держави.

Трубаров зазначив, що закон про приватизацію не передбачає у разі повернення приватизованого об’єкту в державну власність жодної компенсації інвестору за придбаний пакет акцій, оскільки дана норма була вилучена ще у 2012 році.

Фонд державного майна України до кінця року має перевірити 32 підприємства на предмет виконання ними договорів купівлі-продажу, зокрема, інвестиційних зобов’язань.