Число інтернет-користувачів у світі перевалила за позначку в 4 мільярди

80% користувачів Інтернету по всьому світу виявляють активність в соціальних мережах

Число інтернет-користувачів у світі перевалила за позначку в 4 мільярди

HOOTSUITE — найбільш часто використовувана платформа для управління соціальними медіа — і міжнародне соціально-орієнтоване творче агентство We Are Social підготували звіт «Цифрові медіа в 2018» (Digital in 2018). Даний звіт є доповідь про поточний стан речей і тенденції в секторі соціальних медіа по всьому світу.

Для підготовки сьомого видання щорічного звіту були використані дані, зібрані в 239 країнах світу, свідчать про те, що загальна кількість користувачів Інтернету в усьому світі перевалила за позначку в чотири мільярди. Це означає, що можливість виходу в мережу має більше половини населення планети. При цьому майже 3.2 мільярда активних користувачів Інтернету використовують соціальні мережі для зв’язку один з одним, споживання контенту, взаємодії з брендами та інших дій.

Серед ключових висновків за підсумками 2018 року:

За останні 12 місяців кількість користувачів Інтернету зросла на 7% і досягло позначки в 4.021 мільярда, що складає 53% від усього населення Землі.

Використання соціальних медіа по всьому світу виросло за останні 12 місяців на 13%, досягнувши позначки в 3.196 мільярда користувачів.

Використання соціальних медіа через мобільні пристрої виросло за рік на 14%, до позначки в 2.958 мільярда користувачів, при цьому 93% користувачів соціальних медіа заходять туди з мобільних пристроїв.

Загальний час, проведений в 2018 році в мережі всіма користувачами Інтернету, в сукупності складе 1 мільярд років, з яких 325 мільйонів умовних років буде витрачено на соціальні мережі.

Мобільний інтернет є домінуючим в країнах Азіатсько-Тихоокеанського регіону. 41% населення цих країн активно використовує соціальні медіа за допомогою мобільного доступу. З 2017 року кількість користувачів соціальних медіа в даному регіоні зросла на 14%, завдяки чому проникнення соціальних медіа тут досягло 42% від усього населення. В цілому ж кількість користувачів інтернету перевалило за позначку в 2 мільярди, що представляє собою зростання на 5% за один минулий рік.

Автори звіту також прийшли до висновку, що зростання Інтернету стимулює зростання інтернет-торгівлі — в 2017 році 1.77 мільярда користувачів Інтернету купили в мережі різні товари, що представляє собою зростання на 8% в порівнянні з попереднім роком.

В цілому за минулі 12 місяців користувачі витратили 1.474 трильйона доларів на покупки товарів через електронні платформи — на 16% більше, ніж в 2016.

«Звіт» Цифрові медіа в 218 «підкреслює зростання використання інтернету та соціальних медіа приватними особами і компаніями по всьому світу. Дана динаміка назавжди змінила поведінку користувачів, так як прості громадяни і професіонали в області бізнесу все частіше проводять дослідження, приймають рішення про покупки, шукають підтримку і рекомендують бренди в режимі онлайн. Сьогодні для отримання конкурентної переваги кожен керівник повинен з головою зануритися в цифровий світ, ведучи там пошук своїх клієнтів і кращих ринків для продажу товарів і послуг «, — говорить маркетинг-директор Hootsuite Пенні Вілсон.

«Виходячи з того, що сьогодні інтернетом користується чотири мільярди чоловік, вихід в онлайн уже став способом життя для більшості з нас. Однак, інтернет-компанії не зупиняються, і націлені на наступний мільярд користувачів. Тому в найближчі місяці в цифровій сфері нас очікують найважливіші зміни. Аудіовізуальний контент почне переважати над текстом — особливо це стосується соціальних медіа та додатків для обміну повідомленнями. У той же час, голосові команди і камери замінять клавіатуру в якості основного засобу введення даних. Соціальні відносини і онлайн-суспільства будуть розвиватися таким чином, щоб взяти на озброєння ці нові способи взаємодії людей між собою. Результати приємно здивують всіх нас, проте, компаніям слід готуватися до цих змін вже сьогодні «, — додає міжнародний консультант We Are Social Саймон Кемп.

Digital in 2018 Global Overview from We Are Social