Порядок здійснення державного нагляду за ринком телекомунікацій

21.03.2018 відбулася нарада з підведення підсумків стосовно зауважень та пропозицій, що надійшли від фізичних та юридичних осіб, їх об’єднань до рішення НКРЗІ від 12.12.2017 № 632

Порядок здійснення державного нагляду за ринком телекомунікацій

«Про прийняття за основу проекту рішення НКРЗІ «Про внесення змін до Порядку здійснення державного нагляду за ринком телекомунікацій» та аналізу регуляторного впливу.

Розробники проекту часткового врахували зауваження та пропозиції громадськості, але частину пропозицій безпідставно відхилено.

Так, незважаючи на скасування ліцензування діяльності у сфері телекомунікацій, НКРЗІ, в порушення норм Закону України «Про ліцензування видів господарської діяльності» від 2 березня 2015 року № 222-VІІІ, залишає контроль за додержанням ліцензійних умов у сфері телекомунікацій.

Крім того, в проекті залишаються новації щодо залучення спеціалістів центральних і місцевих органів виконавчої влади, підприємств, установ та організацій усіх форм власності (за погодженням з їх керівниками) для розгляду питань з державного нагляду, зокрема включення їх до складу комісій з перевірок, що не відповідає вимогам Законів «Про основні засади державного нагляду (контролю) у сфері господарської діяльності», «Про телекомунікації» тощо.

Також, НКРЗІ не підтримала пропозицій щодо включення до проекту вимоги Закону України від 03.11.2016 р. № 1728-VIII «Про тимчасові особливості здійснення заходів державного нагляду (контролю) у сфері господарської діяльності», зокрема щодо підстав проведення позапланових перевірок.

Після винесення проекту на засідання НКРЗІ для прийняття рішення про схвалення, захист прав суб’єктів ринку телекомунікацій буде перенесено на майданчик Державної регуляторної служби України.