Семінар з питань боротьби з кіберзлочинністю — день третій

10 лютого 2017 року завершено роботу Робочої наради з законодавчих поправок, пов’язаних з кіберзлочинністю і електронними доказами, проведену в рамках Семінару щодо комунікацій та обміну інформацією з місцевими провайдерами Інтернет-послуг.

Семінар з питань боротьби з кіберзлочинністю — день третій

Було обговорено питання:

  • здійснення процесуальних повноважень в рамках Конвенції про кіберзлочинність;
  • питання гарантій прав людини при проведення заходів;
  • збереження даних при проведенні оперативно-розшукових дій та інші питання.

За висновками експертів, дискусію між відповідними зацікавленими сторонами з широкого кола питань, які охоплюються Інструкцією Ради Європи про співробітництво між правоохоронними органами і постачальники інтернет-послуг по боротьбі з кіберзлочинністю, необхідно продовжити.

Було наголошено, що до групи важливих питань доцільно включити гарантії, інциденти і звітність про кіберзлочинність, доступ до даних, що зберігаються особами приватного права, міжвідомча співпраця, регулювання відповідальності за неправомірно проведені оперативно-розшукові заходи, а також інші питання, що мають значення для державно-приватного співробітництва по боротьбі з кіберзлочинністю та електронними доказами.

Присутні визнали зауваження та пропозиції експертів слушними і доцільними, але без політичної волі керівництва держави зміни ситуації може не відбутися, в першу чергу це стосується діяльності Верховної Ради України щодо законодавчого забезпечення питання.

Учасники семінару висловили слова вдячності експертам Ради Європи: Марко Juric, Markko Кюннапу, Найджел Джонсу та Уве Расмуссену за організацію та проведення Семінару.

Посилання:

Семінар з питань боротьби з кіберзлочинністю — день другий index.php?newsid=1405

Семінар з питань боротьби з кіберзлочинністю — день перший index.php?newsid=1347

Презентації https://mycloud.coe.int/index.php/s/Vud3pEMNvS0jdys

Рекомендовані публікації