Державна регуляторна служба відмовила у погодженні проектів НПА

На сайті Державної регуляторної служби України оприлюднені рішення про відмови в погодженні проекті нормативно-правових актів.

Державна регуляторна служба відмовила у погодженні проектів НПА

На сайті Державної регуляторної служби України оприлюднені рішення про відмови в погодженні проекті нормативно-правових актів.

Так, відмовлено у погодженні проекту наказу Адміністрації Держспецзв’язку «Про встановлення вимог з безпеки та захисту інформації до кваліфікованих надавачів електронних довірчих послуг та їхніх відокремлених пунктів реєстрації», зокрема через невідповідність принципам прозорості та врахування громадської думки, визначеного Законом «Про засади державної регуляторної політики у сфері господарської діяльності».

Крім того, відмовлено у погодженні доопрацьованого проекту постанови КМУ «Про затвердження Вимог щодо проведення незалежного аудиту інформаційної безпеки на об’єктах критичної інфраструктури та Порядку проведення незалежного аудиту інформаційної безпеки на об’єктах критичної інфраструктури», зокрема через не забезпечення принципу передбачувальності державної регуляторної політики.

Проекти визнано такими, що не відповідають засадам державної регуляторної політики у сфері господарської діяльності.