Про скасування КМУ деяких наказів ЦООВ та рекомендації регуляторам

21 березня 2017 року у виданні «Урядовий кур’єр» № 53 опубліковано розпорядження КМУ від 10 березня 2017 р. № 169-р «Про скасування деяких наказів міністерств та інших центральних органів виконавчої влади».

Про скасування КМУ деяких наказів ЦООВ та рекомендації регуляторам

21 березня 2017 року у виданні «Урядовий кур’єр» № 53 опубліковано розпорядження КМУ від 10 березня 2017 р. № 169-р «Про скасування деяких наказів міністерств та інших центральних органів виконавчої влади».

Розпорядженням скасовано 21 наказ (пункт наказу) Мінагрополітики, МОН, МОЗ, Держнаглядохоронпраці, Мінпраці, Мінприроди, Держспоживстандарту, Мінфіну, Держкомлісгоспу, НКАУ, МНА, Мінекономрозвитку, МВС, що скасовуються як такі, що не відповідають Закону України «Про основні засади державного нагляду (контролю) у сфері господарської діяльності».

Пунктом 2 розпорядження Рекомендувати Національній комісії з цінних паперів та фондового ринку, Національній комісії, що здійснює державне регулювання у сферах енергетики та комунальних послуг, Національній комісії, що здійснює державне регулювання у сфері зв’язку та інформатизації, переглянути власні нормативно-правові акти за переліком згідно з додатком 2 та привести їх у відповідність з вимогами Закону України «Про основні засади державного нагляду (контролю) у сфері господарської діяльності» та інших законів України.

Зокрема, рішення НКРЗІ:

від 13 грудня 2012 р. № 649, «Про затвердження Порядку здійснення державного нагляду за ринком телекомунікацій»;

від 27 грудня 2012 р. № 684, «Про затвердження Порядку здійснення державного нагляду за користуванням радіочастотним ресурсом України в смугах радіочастот загального користування».

Як повідомив експерт ринку Олег Гусєв, з одного боку це приємна новина, що КМУ нарешті робить якісь кроки щодо приведення нормативно-правових актів до вимог законів. З другого боку сумно, тому, що аж 16 серпня 2014 р. набрали чинність

зміни, що внесено Законом України від 22 липня 2014 року № 1600-VII, яким зокрема, дію Закону поширено на ринок телекомунікацій, користування радіочастотним ресурсом України в смугах радіочастот загального користування та поштовий зв’язок. Але НКРЗІ до цього часу не внесено змін до відповідних Порядків здійснення державного нагляду.

Але НКРЗІ до цього часу не внесено змін до відповідних Порядків здійснення державного нагляду.

При цьому громадськість майже три роки направляє пропозиції, вимоги з цього питання (приклад): http://www.cst.org.ua/docs/2016/out/NKRI/29.01.16−1.jpg і http://www.cst.org.ua/docs/2016/out/NKRI/29.01.16−2.jpg

Чи прислухається НКРЗІ до рішення КМУ?