Звітність операторів, провайдерів телекомунікацій (доповнено)

24 березня відбулося третє засідання міжвідомчої робочої групи з питань удосконалення організації та порядку збору інформації щодо діяльності операторів, провайдерів телекомунікацій.

Звітність операторів, провайдерів телекомунікацій (доповнено)

Несподівано, 28 березня, відбулося продовження обговорення підсумків засідання у «вузькому колі» (член НКРЗІ О. Скляров, директор департаменту НКРЗІ А. Барабін та представник громадськості О. Гусєв).

За підсумками обговорення представники НКРЗІ погодилися:

— провести додаткові консультації на рівні керівників Держстату, Держспецзв’язку та НКРЗІ щодо правових шляхів передачі НКРЗІ повноважень збору статистичної звітності, за необхідністю винести питання на погодження КМУ;

— провести додаткові консультації щодо доцільності внесення змін до нормативно-правових актів НКРЗІ, які можуть дублювати питання збору інформації від операторів, провайдерів телекомунікацій, або корегування у проекті Положення питань направлення запитів НКРЗІ на додаткову інформацію;

— направити учасникам робочої групи разом з протоколом засідання проекти форм звітності, розроблені для суб’єктів малого та середнього підприємництва, для їх вивчення та надання пропозицій щодо їх запровадження.

Далі буде…