Громадські слухання щодо реформи законодавства про кіберзлочинність

17−18 травня 2017 року у Києві проведено громадські слухання щодо реформи законодавства про кіберзлочинність в Україні в рамках проекту СуЬегсгіmе@ЕАР III, які були організовані Радою Європи.

Громадські слухання щодо реформи законодавства про кіберзлочинність

Громадські слухання щодо реформи законодавства про кіберзлочинність в Україні — останній захід з низки попередніх заходів в межах проекту, що спрямований на визначення можливостей посилення національної нормативно-правової бази України у питанні міжнародного та публічно-приватного співробітництва з питань кіберзлочинності та електронних доказів.

На заході було обговорено, зокрема, імплементація основних концепцій, визначень і процесуальних повноважень відповідно до Будапештської конвенції, які стосуються публічно-приватного співробітництва; положення щодо відповідальності постачальників Інтернету; доступ органів кримінальної юстиції до даних, якими володіють приватні сторони; міжвідомча співпраця і стратегічний погляд на співробітництво.

В ході заходу також було обговорено Принципи Угоди про співробітництво між правоохоронними органами та Інтернет-провайдерами.

19 травня в офісі Ради Європи проведено Консультативне обговорення питань між експертами Ради Європи та експертами української сторони.

Рекомендації (експертний висновок), опрацьовані в рамках проекту СуЬегсгіmе@ЕАР III, планується направити до Парламенту та Уряду України.

[attachment=17]

[attachment=18]