Засідання Комітету ВРУ з питань інформатизації та зв’язку

24.05.2017 нарешті відбулося засідання Комітету ВРУ з питань інформатизації та зв’язку.

Засідання Комітету ВРУ з питань інформатизації та зв’язку

Але, заплановане питання розгляду проектів Законів про електронні комунікації: р.№ 3549−1 від 11.12.2016; № 3549−3 від 29.09.2016; № 3549−4 від 30.09.2016, так і не відбулося.

Без пояснення причин розпочали засідання з розгляду другого питання: ПЗ про внесення змін до деяких законодавчих актів України з питань діяльності Державної служби спеціального зв’язку та захисту інформації України (реєстр. № 5449 від 24.11.2016), який підтримали.

Після цього члени Комітету не підтримали ПЗ про внесення змін до деяких законодавчих актів України (щодо електронних петицій громадян до політичних партій, що представлені у Верховній Раді України) (р.№ 6154) та схвалили рекомендацій круглого столу «Культура в ІТ».

Гостра дискусія відбулася з приводу питання створення Національного центру оперативно-технічного управління мережами зв’язку, який за три роки проведення АТО так і не створений.

Комітет прийняв рішення про направлення відповідного запиту до Президента, РНБО, КМУ та ДССЗЗІ з запитанням: чому не виконується рішення РНБО, введене Указом Президента, про створення зазначеного Центру і чому відсутнє необхідне фінансування.

Інший запит буде направлений до КМУ щодо блокування прийнятого рішення КМУ про впровадження технології 4G.

Крім того, Комітету запропоновано на наступному засіданні розглянути питання діяльності Концерну РРТ, а також питання впровадження Цифрового ефірного телерадіомовлення, з запрошенням представників Нацради з питань телебачення і радіомовлення, КМУ, ДССЗЗІ тощо.