Уряд вніс зміни до Національної таблиці розподілу смуг радіочастот України та Плану використання радіочастотного ресурсу України

Слід зазначити, що прийняття цієї постанови створює засади для виникнення конкурентних умов на ринку телекомунікаційних послуг, розширення їх асортименту та підвищення якості.

Уряд вніс зміни до Національної таблиці розподілу смуг радіочастот України та Плану використання радіочастотного ресурсу України

Нарешті, через три з половиною місяців після прийняття, на сайті КМУ оприлюднено текст постанови КМУ від 14 лютого 2017 року № 367, якою внесено зміни до Національної таблиці розподілу смуг радіочастот України та Плану використання радіочастотного ресурсу України.

Посилання на зміни, що додаються.

Документом, зокрема, розширено перелік діючих в Україні радіотехнологій.

Слід зазначити, що прийняття цієї постанови створює засади для виникнення конкурентних умов на ринку телекомунікаційних послуг, розширення їх асортименту та підвищення якості.

Крім того, це дозволяє впровадити в Україні останні технологічні досягнення, зокрема рухомий (мобільний) зв’язок четвертого покоління (LTE), цифрове наземне звукове мовлення стандарту DRM, супутниковий радіозв’язок з використанням земних станцій на мобільних платформах (ESOMPs).

Актом розширено діапазони радіочастот для використання широкосмугового радіодоступу загальними користувачами і транкінгового радіозв’язку спеціальними користувачами та дозволяється у діапазонах радіочастот 2,4 ГГц, 5 ГГц, 20/30 ГГц використовувати на борту літаків мобільний зв’язок та Інтернет.

Звертаємо увагу, що на сайті ВРУ дану постанову на цей час не розміщено.