Пристрасті за російським сценарієм або розділяй і володарюй!

Ікону Матрони Московської і Сталіна в дар тбіліському храму передали лідери проросійської партії «Альянс патріотів» Ірма Інашвілі та Давид Тархан-Моураві. Ці люди — російські агенти, вони неодноразово провокували народ Сакартвело, постійно підтримують радикальні групи, які в державі часто влаштовують погроми, нападають на людей і виконують кремлівські замовлення.

Пристрасті за російським сценарієм або розділяй і володарюй!

Ось і цього разу ця партія вирішила влаштувати чергову провокацію. Усе це свідчить про те, що держава прямує у фарватері російської церкви та політики, а також про успішність гібридної війни РФ проти Сакартвело.

У Патріархії пояснили, що на іконах можуть бути зображення навіть тих персон, які ображали церкву та її послідовників та переслідували їх, а також зазначили, що все ж таки попросили дарувальників ікони Матрони Московської, на якій зображений і Сталін, внести до неї зміни, інакше це обіцяють зробити в самій патріархії.

«Оскільки зустріч Сталіна зі св. Матроною через недостатність доказів не включена до канонічного тексту її житія, не визнана Російською Церквою, яка канонізувала її та провела спеціальне дослідження з цього питання, необхідно змінити згаданий епізод та взяти до уваги інші подробиці, пов'язані з канонічністю іконографії», — йдеться в офіційному повідомленні ГПЦ. Ситуація абсурдна до крайності. Складається стійке враження, що терпіння народу випробується самим безсоромним чином. Сам сюжет зображення ґрунтується на брехні, і маніпуляції в стилі КДБ, мовляв, Сталін був глибоко віруючою людиною.

Пропаганда «руського миру» працює дуже методично, довгостроково, успішно. Цьому, звісно, ​​сприяє ще амбівалентність уряду до радянського минулого як такого. Не останню роль у лояльності до Сталіна відіграє саме Грузинська православна церква. Звичайно, не всі ієрархи є пошановувачами радянщини. Частина ієрархів грузинської церкви мають антирадянські погляди, але на найвищих посадах у церкві перебувають сталіністи, про що вони відкрито говорять у своїх проповідях! Російські гроші смачно пахнуть.

Наразі ікону Матрони Московської із зображенням Сталіна у тбіліському Соборі Святої Трійці перенесено на інше місце. Це зробили після того, як ікона була облита фарбою громадською активісткою Натою Перадзе. В свою чергу пані Перадзе зазнала загроз, її облили червоною фарбою, а радикальна проросійська організація «Альт-Інфо» організувала акцію перед її будинком. «Активісти» навіть намагалися вдертись в її помешкання з метою фізичної розправи.

Представник правлячої партії «Грузинська мрія» Оханашвілі так прокоментував подію: «Те, що відбулося в церкві, викликало справедливий протест і хвилювання» у переважної більшості грузинського суспільства. Тому наша команда найближчим часом ініціює законодавчі зміни щодо посилення кримінальної відповідальності за осквернення релігійних будівель та об'єктів.". Це саме той закон, проти якого пасіонарна частина громадян не раз виходила на мітинги протесту. Це звичайна диктатура!

Нагадаю, що наразі попи РПЦ скуповують в країні нерухомість, мають свої медіаканали. Займаються поділом людей на «своїх» і «чужих» на релігійному ґрунті. рф, керуючись принципами «м'якої сили», віддає перевагу начебто неідеологічним проєктам, але політизує їх уже тим, що перетворює будь-який нейтральний простір культури, релігію на пропагандистський ресурс.