Петиція про Великий Герб

Ми маємо впізнаваймий герб. Для чого «створювати» «новий»?

25 серпня 2020 року Верховна Рада своїм рішенням доручила уряду створити спеціальну комісію та провести конкурс на кращий ескіз великого Державного Герба України.
Проект художньої групи Івахненка О. (співавтори Дмитрієнко М., Мітченко В., Савчук Ю.), який всі ми добре знаємо, вже затверджено спеціально створеною Державною комісією ще 11 червня 1997 року. Цьому передували сім років роботи над створенням та графічним вдосконаленням проекту. Але до сьогодні цей варіант не винесли на голосування Верховної Ради, адже він став предметом політичних спекуляцій. Більше двадцяти років саме це зображення використовується як державна символіка, в тому числі карбувалося на ювілейних монетах НБУ.
Це зображення є впізнаваним, історично обґрунтованим та змістовним.

Спвдкоємець Івахненка О., зареєстрував петицію з вимогою скасування конкурсу та винесення на голосування до Верховної Ради цього проекту .
Якщо ви теж згодні, то досить з нас експериментів! Досить комісій та конкурсів! В країні є більш нагальні проблеми. І якщо ви теж вважаєте, що ми вже маємо свій герб, підпишіть, будь ласка, петицію за посиланням petition.president.gov.ua/petition/105024