Палітра почуттів Анни Чурюкіної

Молоді художники все впевненіше починають заявляти про себе, запрошуючи шанувальників живопису на свої персональні виставки. Одна з талановитих мисткинь Анна Чурікіна нещодавно представила дві нові експозиції живописних творів — в приміщенні Наукової медичної бібліотеки України (виставка «Яскрава мить») та Музеї гетьманства (виставка «Палітра почуттів»)

Палітра почуттів Анни Чурюкіної

Молоді художники все впевненіше починають заявляти про себе, запрошуючи шанувальників живопису на свої персональні виставки. Одна з талановитих мисткинь Анна Чурікіна нещодавно представила дві нові експозиції живописних творів — в приміщенні Наукової медичної бібліотеки України (виставка «Яскрава мить») та Музеї гетьманства (виставка «Палітра почуттів»).

Анна в 2009 році закінчила Київський національний університет культури і мистецтв. З 2012 року — член Спілки молодих художників України. Її персональні виставки вже відбувалися в Києві та Запоріжжі. Картини художниці брали участь у різноманітних конкурсах у Німеччині, Швеції, Туреччині, Латвії, Болгарії, Росії і, звичайно ж, Україні. Досить часто обдарована мисткиня на них виборювали перемоги або займала призові місця. Працює в стилях імпресіонізму та постімпресіонізм. Палітра барв її робіт яскрава і позитивна. В творчому активі Анни вже більше ста картин.

У своїй творчості Анна не зупиняється га якомусь одному жанрі чи стилі. Виїжджає на пленери. На її полотнах і сонячний Крим, і славна Хортиця, і вишукана Прага. Також у доробку мисткині ціла галерея портретів. Її картини наповнені сонцем, квітами, зеленню — всіма барвами, з яких складається життя.

Не оминула А. Чурюкіна у своїй творчості й екологічної проблеми. Її картина «ГМО» посіла перша місце на Міжнародному конкурсі живопису в Берліні під час фестивалю «Дні слов’янського мистецтва».

Художниця любить подорожувати мальовничими місцями далеко за межами України, і під враженнями цих подорожей створює свої самобутні роботи. На виставці «Яскрава мить» можна побачити унікальні краєвиди Іспанії, Італії та Шрі-Ланки. Напевне ці роботи не залишать нікого байдужим, а душі тих, хто їх споглядає наповнюються позитивною енергією та радістю.

Анна по особливу бачить навколишній світ. Вона не боїться яскравих кольорів, гри світла і тіні. Її яскраві пейзажі виконані в постімпресіоністичній манері. Художниця пробує свої сили в різних жанрах і формах. Має великий творчий потенціал.

Неповторні краєвиди Іспанії та Італії, а також України можна побачити на виставці «Палітра почуттів». Картина «Магнолія» написана після відвідання Київського ботанічного саду ім. Фоміна під враженням цвітіння цієї чарівної рослини. Парки Аліканте та Валенсії (Іспанія) зачарували екзотичною природою цього краю. Там багато сонця, а сонце це завжди радість. Тому не дивно що цим паркам художниця присвятила цілу низку своїх картин. Досить довго працювала над роботою «Підводний світ», адже намагалася максимально правдиво передати цей загадковий і незвичайний світ.

Одне з чільних місць на виставці належить картині «Венеція». Анна закохана в це місто і вважає його найкрасивішим на землі. Тут немає машин, люди рухаються стежинками між каналів, а історія багатьох будинків нараховує сім віків. У цьому місті інша реальність. Наче перебуваєш на іншій планеті.

На відкриття виставки запросили багатьох відомих виконавців: народного артиста України Анатолія Василенка, солістку Харківського національного академічного театру опери і балету ім. Миколи Лисенка Ольгу Бурлакову, лауреата всеукраїнських та міжнародних конкурсів Марію Шумар, артистку оперної студію Національної музичної академії України ім. П. І. Чайковського Іванну Бебешко, художника-графіка, поета, музиканта, виконавця бардівської пісні Жоржа Шанаєва, теле- і радіоведучу Ганну Набокову. Талановиті виконавці представили цікаву і різноманітну концертну програму.

Едуард ОВЧАРЕНКО

Фото автора

Палітра почуттів Анни Чурюкіної
Палітра почуттів Анни Чурюкіної
Палітра почуттів Анни Чурюкіної
Палітра почуттів Анни Чурюкіної
Палітра почуттів Анни Чурюкіної
Палітра почуттів Анни Чурюкіної
Палітра почуттів Анни Чурюкіної
Палітра почуттів Анни Чурюкіної
Палітра почуттів Анни Чурюкіної
Палітра почуттів Анни Чурюкіної
Палітра почуттів Анни Чурюкіної
Палітра почуттів Анни Чурюкіної