Нові творчі обрії Юлії Сак

У Київському академічному театрі українського фольклору «Берегиня» нещодавно відбувся благодійний лірично-патріотичний вечір актриси Юлії САК «Сузір'я Берегині».

Нові творчі обрії Юлії Сак

На творчому вечорі Юлії САК (ШЕВЧЕНКО) було вручено відзнаку Народної Пошани медаль «За збереження національних традицій». Нагороду вручив Директор Громадської організації «Всеукраїнське об’єднання громадян «Країна» Сопов Олександр Михайлович.

У концертній програмі були показані уривки з моновистав «Без надії сподіваюсь» (Л. Українка), «Княгиня Ольга» (М. Морозенко). Прозвучала поезія Павла Тичини у виконанні Юлії САК і авторські вірші патріотичного спрямовання Юлії САК та Віктора КОНЬЯКОВА. Ці виступи глядачі підтримали бурхливими оплесками.

Не залишили публіку байдужою і дві авторські пісні у виконанні Віктора КОНЬЯКОВА, який, до речі, був ведучим цього вечора.

Гармонійно вписалися у загальну картину дійства і гості програми. Високий професійний рівень показала народна артистка України, співачка і бандуристка Світлана МИРВОДА.

Заслужена діячка естрадного мистецтва України, співачка, композитор Ольга УГНІВЕНКО у власній авторській манері виконала написану нею пісню «Ода життю».

Великий патріотичний підйом у залі викликала композиція «Буча», у виконанні талановитої співачки і актриси театру «Берегиня» Ганни МУДРОЇ — «Горислави».

Фінальним акордом програми стала овація глядачів прекрасним артистам, які подарували людям свято!

А через кілька днів у Київському Будинку вчених НАН України відбувся творчий вечір актриси Юлії САК «Містерія любові». Програма цього вечора була витримана у класично-романтичному стилі.

У її виконанні прозвучала лірико-романтична авторська поезія, після якої глядачі поринули у світ яскравих театральних образів — від чарівної Мавки з драми-феєрії Лесі Українки «Лісова пісня» до загадкової Віри Холодної з моновистави «Загадка Віри Холодної» і нарешті, кульмінацією вечора стали шістнадцять сонетів Вільяма Шекспіра з вистави «Шекспір, Гете — «Світло і темрява», після якого, глядачі буквально влаштували овацію актрисі Юлії САК.

Гості програми заслужені артисти України, солісти Національного будинку органної та камерної музики Марія ЛІПІНСЬКА (мецо-сопрано) і Ігор ІЩАК (контр-тенор) полонили душі глядачів чудовим класичним вокалом і надзвичайно вишуканим підбором репертуару — від українських пісень до оперних арій і дуетів світових композиторів-класиків, які були зустрінуті глядачами бурхливими оплесками.

Програму провів актор і поет Віктор КОНЬЯКОВ, який запам’ятався не лише гарним конферансом, а і прекрасним виконанням авторських віршів.

Програма «Містерія любові» стала справжнім святом для шанувальників високого мистецтва!