Фігаро підкорює серця

17 грудня цього року відбудеться 150-а вистава «Весілля Фігаро» П. К. Бомарше (сценічна версія та постановка Ю. Одинокого, художник-постановник А. Александрович-Дочевський, художник по костюмах Н. Рудюк). Прем’єра відбулась 25 грудня 2007 року і була присвячена 120-річчю від дня народження фундатора театру Гната Петровича Юри.

Фігаро підкорює серця

Це одна із знакових п'єс в історії театру Франка, першопрочитання її відбулося 27 серпня 1920 року в м. Вінниця. 13 років з невеликими перервами театр ставив цю комедію, постановка якої підпадала змінам у залежності від часу та розвитку колективу. В цьому спектаклі Г. П. Юра виступив як режисер, виконавець головної ролі, а також перекладач. Для багатьох фундаторів-засновників театру імені Франка участь у цій виставі стала доленосною.

Сьогоднішня версія «Весілля Фігаро» П. К. Бомарше є однією з найаншлаговіших вистав театру. З перших же показів завдяки філігранній акторській майстерності, легкості імпровізації вона завоювала прихильність серед глядачів та театральної громадськості не лише Києва, а й багатьох міст України. І це цілком закономірно, оскільки тут що не роль, то бенефіс, кожен з учасників створює атмосферу неймовірного життєдайного свята мистецтва.

15 років, що минули з дня прем’єри, «Весілля Фігаро» підкоряє серця нових і нових шанувальників, які з насолодою і безпосередністю сприймають веселі дотепи та колізії цього яскравого театрального дійства.