UBI CONCORDIA IBI VICTORIA!

Першим зразком християнського хорового виконання був спів ангелів у різдвяну ніч. А вже переломним моментом появи християнської хорової музики стала тема першого виходу Месії Ісуса з Назарета. У зв’язку з цим посилилася й просвітницька функція хорової музики: поширювати Євангеліє всьому світу, розповідаючи про Ісуса та Його місію.

UBI CONCORDIA IBI VICTORIA!

Природа музики, співу та їх сприйняття людини — емоційна. Тому їм властиві такі основні моменти: висота, відчуженість від земного, а також радість, емоційна теплота, єднання. Хоровий спів дає можливість відчути особливе єднання один з одним.

Хор «Concordium», було створено у стінах Київської Православної Богословської Академії. Колектив складається із семінаристів.

Хоровий ансамбль базується на території Михайлівського Золотоверхого монастиря. Сприяє діяльності колективу намісник монастиря архієпископ Агапіт. Дякуючи духовній та фінансовій підтримці владики вдається втілити в життя безліч проєктів.

Художньою керівницею, та диригенткою є Світлана Мельниченко, яка й була ініціатором проєктів ансамблю «Concordium». Ще одним диригентом та солістом ансамблю є Юрій Тищик. Неймовірними голосами прикрашають спів «Concordium» солісти Аліна Погосова та отець Степан Возняк.

Чоловічі голоси хористів дуже багаті на обертони — ця структура голосу, коли багато низьких обертонів і високих, вона дає дуже незвичайне забарвлення. Коли ці голоси поєднуються між собою, створюються особливе звучання — магічне, чарівне

У ансамблю «Concordium» амбітні плани, у них широка палітра репертуару. Вони беруть участь у фестивалях і конкурсах, співпрацюють з академічним ансамблем пісні й танцю Збройних Сил України, художній керівник та головний диригент — заслужений діяч мистецтв України Д. Антонюк.

Щонеділі та у святкові дні хор співає у трапезному академічному храмі на честь апостола і євангеліста Іоана Богослова. Бере участь в святкових богослужіннях у Свято-Михайлівському Золотоверхому соборі. Знаковою для хору стала подія інтронізації Блаженнішого Епіфанія, Митрополита Київського і всієї України у соборі Святої Софії, яку він мав честь співати.

Ансабль «Concordium»
Ансабль «Concordium»

Учасники ансамблю беруть активну участь у волонтерській діяльності для потреб армії. Нещодавно були зібрали кошти для різдвяного подарунка колишнім студентам-богословам, які сьогодні на полі бою захищають Україну.

У виконанні хорового ансамблю «Concordium» можна почути відомі твори: «Через поле широкеє», «У надії Божа Мати», «Щедрівка» аранжування Т. Полянського, «Сарабанда», «Кондак Різдва», «У неділю рано», «Ой сивая зозуленько» та «Agadio». А Коляда Захисникам України від хору КПБА нікого не залишить байдужим. Під час звучання коляди всі моляться за Україну, за наших військових, за нашу Перемогу.