У Гданську одну з вулиць перейменують на честь Маріуполя

У польському Гданську одну з вулиць перейменують на честь міста-героя Маріуполя, яке піддається бомбардуванням російських військ.

У Гданську одну з вулиць перейменують на честь Маріуполя

Про це повідомила пресслужба Маріупольської міської ради.

Зазначається, що з пропозицією назвати одну з вулиць польського міста на честь Маріуполя виступив мер міста-героя Вадим Бойченко. За його словами, така підтримка стане символом того, що Маріуполь «знаходиться у серці кожного жителя польського міста та європейця». Бойченко розповів про бомбардування Маріуполя з боку Росії та подякував за військову підтримку та гуманітарну допомогу з боку польського уряду. Він також пообіцяв, що після закінчення війни у відбудованому місті з’явиться вулиця на честь Гданська.

Крім того, мер закликав міжнародних партнерів про допомогу у негайній повній евакуації жителів Маріуполя, а також про посилення допомоги з боку європейських держав.

«Одне з ключових рішень, на яке очікує наша держава та Маріуполь — закриття неба над Україною. Я розумію, що це складне політичне рішення. Але воно може врятувати тисячі життів українців та маріупольців», — наголосив Бойченко.

Своєю чергою очільниця Гданська Олександра Дулькевич зазначила, що жителі польського міста із захопленням говорили, що Маріуполь став прикладом розвитку, просування демократії та залучення інвестицій. Вона додала, що після війни Гданськ допомагатиме у відбудові Маріуполя.