Пропагандистські ЗМІ РФ почали розганяти нову брехню про Україну

Головна ідея нової маніпуляції — нібито в Україні «велася цілеспрямована робота з викривлення історичної правди та ідеологічної підготовки до військової операції проти РФ (!)».

Пропагандистські ЗМІ РФ почали розганяти нову брехню про Україну

Як зазначає Центр, такий висновок зробили російські педагоги та історики за результатами «аналізу близько 300 українських підручників і методичних посібників».

«Держава-агресор видає себе за жертву, а жертву намагаються видати агресором. Так робиться політика у путінській Росії. Але правда все одно переможе», — зазначає Центр стратегічних комунікацій та інформаційної безпеки.

Раніше Суспільне Культура писало про те, що російські підрозділи «воєнної поліції» на тимчасово окупованих територіях України вилучають історичну та художню літературу, яка не збігається з тезами кремлівської пропаганди.

До «екстремістської» літератури віднесено шкільні підручники історії України, наукову та популярну історичну літературу. Також окупанти мають цілий перелік заборонених імен, серед яких — імена Мазепи, Петлюри, Бандери, Шухевича, Чорновола. Відомі випадки вилучення «Справи Василя Стуса» Вахтанга Кіпіані.