США та ЄС допоможуть у зборі доказів воєнних злочинів росії

лава дипломатії Євросоюзу Жозеп Боррель та президент Європейської ради Шарль Мішель разом із держсекретарем Ентоні Блінкеном шоковані жорстокими вбивствами, скоєними російськими війська в Київській області, та пообіцяли сприяти розслідуванню цих воєнних злочинів РФ в Україні.

США та ЄС допоможуть у зборі доказів воєнних злочинів росії

«Шокований новинами про звірства російських військ. ЄС допомагає Україні в документуванні воєнних злочинів. Всі випадки повинні бути розслідувані, зокрема Міжнародним судом», — написав верховний представник ЄС Боррель.

Президент Євроради також сказав, що «шокований світлинами звірств російської армії у звільненій Києвом Бучі», та запевнив у допомозі Брюсселя Києву у зборі необхідних доказів для покарання Росії в міжнародних судах. Наступні санкції та підтримка Євросоюзу вже в дорозі. Слава Україні", — додав дипломат.

Держсекретар США Ентоні Блінкен назвав «підступним ударом під дих» звірства росіян проти мирного населення Бучі й наголосив, що необхідно негайно притягти до відповідальності всіх винних.

«Після початку агресії ми заявили, що російські війська, як ми вважаємо, вчинили воєнні злочини, і ми працюємо над тим, щоби задокументувати це, надати інформацію, яку ми маємо, відповідним установам та організаціям», — зауважив держсекретар США.

Речник Держдепартаменту США Нед Прайс наголосив, що американська сторона докладає зусиль для того, щоби, по-перше, розповісти всім про те, що роблять росіяни, й, по-друге, притягти відповідальності всіх, хто чинив ці звірства. «Це — наша місія», — зауважив Прайс.