Громадськість має контролювала призначення людей до органів влади — Олег Шрам

Проблема в тому, що органи державної влади не формуються прозоро, тому громадськість має контролювала призначення людей на ті, чи інші посади.

Про це у прямому ефірі на i-ua.tv заявив голова ГО «Рада громадського контролю» Олег Шрам.

«Протягом останніх семи- восьми років, в України застосовували такий засіб відбору кадрів, як конкурси. На жаль, останніми роками, вони повністю себе дискредитували тому не можуть забезпечити належний відбір кадрів до органів влади», — сказав О. Шрам.

За його словами, громадськість може провести ревізію осіб, які працюють у військовій прокуратурі та у інших органах влади.

«Є багата кількість громадських рад та організацій, які заслуховують звіти державних органів. Проблема в тому, що ці органи не формуються прозоро. Програма „Дія“ змогла би забезпечити їх прозоре формування, без накручування голосів. Таким чином громадськість би контролювала призначення людей до органів влади», — підкреслив О. Шрам.

Він підкреслив, що війна дала дуже великий поштовх для розвитку громадянського суспільства. «Держава чує громадянське суспільство, голос його дуже потужний. Переконаний, що ця тенденція буде тільки посилюватися», — резюмував О. Шрам.