Експерт розповів, чи потрібні Україні органи військової юстиції

Органі військової юстиції потрібні нашій державі на час війни. Проте збільшення повноважень прокурорам не вирішить питання військової юстиції.

Про це у прямому ефірі на i-ua.tv заявив голова ГО «Рада громадського контролю» Олег Шрам.

«Органі військової юстиції потрібні нашій державі. Тим більше враховуючи те, який у нас сусід. Війна в країні триває восьмий рік. Вона не закінчиться підписанням мирної угоди, бо будь -яка угода підписана з Росією, не буде виконана. Доки існує Російська Федерація є загроза безпеці нашій державі. Тому нам крім зброї потрібне сильне та дисципліноване військо. Відповідно органи юстиції у збройних силах мають працювати, як зараз, так і після закінчення гострої фази війни. Ці органи мають працювати доки в сусідній країні підтримують агресію щодо України», — сказав Олег Шрам.

Він підкреслив, збільшення повноважень прокурорам не вирішить питання військової юстиції.

" Виконувати функції військові юстиції звичайні прокурори не зможуть. Прокурори — лише одна з ланок забезпечення та здійснення кримінального провадження, щодо вчинених злочинів військовослужбовцями. Тому ще мають бути органі слідства. Їх функції зараз виконує ДБР. Крім того, переодягнення прокурорів у військову форму жодних проблем не вирішіть. Тобто по суті, закон про відновлення військової юстиції, на який президент наклав вето, нічого не змінював", — резюмував О. Шрам.

Рекомендовані публікації