Британія збирається поставити в Україну 20 самохідних гаубиць AS-90

Незважаючи на те, що більшість експертів назвали військово-незграбною кампанією після нового вторгнення в Україну два місяці тому, російські сили тепер почали боротися більш ефективно, зазначають західні чиновники.

howitzer-1600272
howitzer-1600272

Про це повідомляє видання Daily Express з посиланням на джерела.

Повідомляється, що наступного тижня 45 000 фугасних снарядів британського виробництва разом із самохідними гаубицями AS90 будуть відправлені до Польщі, де українських військових навчать, як їх використовувати та обслуговувати перед відправкою на фронт.

Прем’єр-міністр Борис Джонсон оголосив, що Британія надасть Україні більше артилерійської зброї, оскільки конфлікт з Росією переходить у нову фазу.

«Це стане артилерійським конфліктом, їм потрібна підтримка з більшою кількістю артилерії, це те, що ми будемо їм надавати… на додаток до багатьох інших форм підтримки», — сказав Джонсон депутатам.

Британські гусеничні гаубиці AS-90 мають дальність дії 25 кілометрів, високу маневреність і можуть випустити три снаряди менш ніж за 10 секунд. Їхня броня досить міцна, щоб захистити екіпаж із п’яти осіб від бронебійних снарядів.