У Німеччині сумніваються у масштабах воєнних злочинів, скоєних росіянами в Україні

Зокрема, за переконання політика, 410 тіл цивільних у Бучі — недостатньо висока цифра, щоб називати це геноцидом.

Колишній мер Дюссельдорфа, член Соціал-демократичної партії Німеччини Томас Гайзель спровокував скандал у мережі своїм дописом про Україну, поставивши під сумнів масштаб страждань, які російські військові принесли на нашу землю.

Про це повідомляє видання Der Westen.

Пост німецького політика отримав назву «Досить, пане Мельник», що є своєрідною спробою звести рахунки з українським послом, який після обстрілу Одеси обрушився з критикою на Берлін за зволікання з постачанням зброї.

Колишній мер Дюссельдорфа сумнівається, що це справді «війна на знищення», яку РФ веде в Україні, «як хотів би змусити нас вірити пан Мельник». Водночас, політик акцентує на тому, мовляв, не можна вірити риториці жертви війні.

Ба більше, навіть попри те, що понад 5 млн мирних жителів вже втекли з України, Гайзель також сумнівається й в масштабах руйнування в окремих частинах країни, а 410 вбитих цивільних у Бучі, на його думку, — недостатньо висока цифра, аби називатися геноцидом.

«Хіба українська риторика геноциду в кінцевому підсумку не баналізує воєнні злочини у Сребрениці, Мі Лаї та Бабиному яру, і, можливо, нічне бомбардування у Дрездені, яке забрало життя 30 000 людей?» — запитує політик.