В РФ хочуть задіяти проти України незаконні формування, які знаходяться в Придністров’ї — Микола Голомша

В Росії хочуть задіяти незаконні формування, які знаходяться на території Придністров’я у війни проти України.

Про це у прямому ефірі на i-ua.tv заявив перший заступник Генпрокурора України в 2014-му році Микола Голомша.

«Росіяни хочуть задіяти свої незаконні формування, які знаходяться на території Придністров’я у війні проти України. Тим самим вони хочуть відволікти увагу від Маріуполя. Росіяни зрівняли місто з землею. Там понад 20 тисяч трупів. Щоб відвернути від цього увагу, вони хочуть розв’язати ще один котел війни. Але він дуже маленький, тому що у Придністров’ї всього 469 тисяч населення. Для української армії це легка піхота, з якою буде недовгою війна. Хоча Україна не хоче війни з Придністров’ям», — сказав М. Голомша.

За його словами, в Придністров’ї також не хочуть воювати з Україною. Адже вони розуміють, що можуть отримати удар у відповідь. Також це наражає на небезпеку Молдовську республіку.

Крім того, експерт нагадав, що в Росії вже давно ставлять питання не тільки по Придністров’ю, але і по Білорусії.

«Білоруси не хочуть воювати проти України. Росія отримує партизанську війну на території Білорусі. В Росії розуміють, якщо білоруси переступлять територію, то вони можуть виступити на боці української армії проти Москви. Крім того, росіяни зіткнулись с проблемою перевезення своєї техніки через білоруську залізничну колію, через супротив простих людей», — резюмував М. Голомша.