Київ: важливе на 27 квітня

З початку повномасштабного вторгнення окупанта житлово-комунальна інфраструктура Києва працює в умовах воєнного стану.

Містянам надаються усі комунальні послуги. Київ забезпечений електроенергією, водою, теплом, зв'язком у повному обсязі. Комунальники знешкоджують пориви мереж, налагоджують роботу інфраструктури.

Житлово-комунальні служби Києва працюють у штатному режимі, наскільки це можливо під час війни

Щодня чергує понад 200 одиниць техніки для усунення аварій на мережах: спецаварійки, екскаватори, самоскиди, зварювальні авто, компресори, гідромашини.

Вирішується також проблема вивозу великогабаритного сміття, яке утворюється внаслідок ракетних обстрілів житлових будинків. Задіяні спеціальні контейнеровози з краново-маніпуляторними установками та системами мультиліфт.

​​Спільними зусиллями фахівців «Київводоканалу», «Ірпіньводоканалу», «Житомирводоканалу» та підрядних організацій завершено прокладання водогону до міста Ірпінь

Відтепер Ірпінь поєднаний з водопровідною системою Києва, і вода у місто постачатиметься зі столичних водопровідних станцій. Прокладено дві нитки поліетиленових труб діаметром 160 мм протяжністю 7 км та облаштовано водопровідні колодязі.

Унаслідок військових дій водопровідно-каналізаційне господарство Ірпеня було зруйноване, і ситуація стала критичною, тож роботи розпочались одразу ж після звільнення міста. Роботи здійснювались завдяки фінансуванню та за підтримки благодійних організацій, зокрема, Міжнародного Комітету Червоного Хреста в Україні.

Проекти в рамках програм співфінансування «70/30%» та «Капремонти» будуть реалізовані після стабілізації ситуації

Конкурс енергоефективних проектів у житлових будинках на умовахспівфінансування «70/30%» є пріоритетною для міста в контексті енергозбереження та проведення капремонтів. Результати конкурсу та перелік будинків-переможців залишаються актуальними, проекти будуть реалізовані після завершення воєнного стану та стабілізації ситуації у країні.

Із початку повномасштабної війни столиця неодноразово зазнавала ракетних ударів, близько 200 будівель пошкоджено. Тому місто припинило фінансування капітальних видатків, залишивши в пріоритеті фінансування захищених статей.

Місто дякує киянам, які навіть у цей критичний період оплатили житлово-комунальні послуги та знаходять сили сортувати сміття!