Економіст розказав, чи очікувати надходження інвестицій після війни

Якщо під інвестиціями розуміти фінансові ресурси чи технології від серйозних міжнародних інвесторів. Такі надходження залежатимуть від багатьох факторів, що узагальнено називаються «інвестиційний клімат».

Про це в прямому ефірі i-ua.tv заявив еономічний експерт Юрій Смелянський.

" Не дуже гарно відповідати питанням на запитання. Але. Яких інвестицій ми чекаємо? Точніше, якої якості інвестицій? Якщо очікування повернення у вигляді інвестицій є незаконно або напівзаконно раніше виведених з України в офшори фінансових ресурсів. Скоріше так ніж ні. Якщо під інвестиціями розуміти фінансові ресурси чи технології від серйозних міжнародних інвесторів. Такі надходження залежатимуть від багатьох факторів, що узагальнено називаються «інвестиційний клімат», — сказав Ю. Смелянський.

За його словами, одним із показників оцінки для серйозного інвестора ступеня привабливості території, регіону, населеного пункту для здійснення інвестиційних вкладень є оцінка ступеня участі місцевих мешканців у інвестиційному розвитку території проживання.

«І тут ми приходимо до питання подолання бідності в Україні, формування економічно незалежної людини, зміни моделі суспільних відносин та суспільної свідомості. Без цих змін сподіватися на серйозні міжнародні інвестиції в українську економіку наївно», — резюмував Ю. Смелянський.

Рекомендовані публікації