В Києві зростуть тарифи на проїзд

В Києві зростуть тарифи на проїзд через кризу з пальним зростуть ціни на проїзд в маршрутках.

Про це i-ua.tv повідомив директор компанії «Транс груп» Володимир Назаренко.

Перевізники виправдовуються, що бензин не лише подорожчав — його ще й проблематично знайти. Тому змушені йти на такий крок.

" Якщо поставки палива затримаються і перевізники продовжать купувати його по цінах, які зараз виставили на АЗС, то звичайно слід очікувати підвищення тарифів на проїзд. Пальне зараз купуємо по 63 гривні. Відповідно вартість проїзду не може становити менше за 15 гривень. Крім того, пального майже немає на АЗС. Продають по 20 літрів. Автобуси заїжджають на заправки по 2- 3 рази, щоб заправитися на один день. На це вони витрачають по 2−3 години на день. До речі, ввечері АЗС не працюють, а потім комендантська година", — каже Володимир Назаренко.

Термінів запровадження підвищених тарифів перевізники поки не називають, але скаржаться на те, що в місті пасажиропотік скоротився більш, ніж на 50%. Тому по Києву та області на маршрути вийшло тільки 30−40% транспортних засобів. Перевізники не планують випускати на маршрути більше автобусів через високі ціни на пальне та низький пасажиропотік.

За словами директора компанії «Транс груп», перемовини між перевізниками та міською владою про подорожчання проїзду в столиці та області плануються на наступному тижні.