Експерт розповів, чому потрібно реформувати тероборону

Тероборону по всій країні треба реорганізувати в серйозну структуру, пов’язану зі збройним опором агресору всього українського народу.

Про це в коментарі i-ua.tv заявив суддя Конституційного суду у відставці, а нині боєць тероборони Віктор Шишкін.

«Реформувати тероборону треба, але необхідно створювати підрозділи, які будуть давати відсіч агресору. Ми не знаємо, як складеться ситуація на Донецькому напрямку. Є ймовірність, що окупанти можуть прорватися у Дніпро. Хто сказав, що Києву знову не доведеться оборонятися. Крім того, не слід забувати про президента Білорусі Лукашенка, який є таким же військовим злочинцем, як і президент Росії Путін. Наступ може відбутися на Волинську та Рівненську області, щоб перекрити Україні постачання західного озброєння», — сказав Віктор Шишкін.

За його словами, в країні слід будувати ТРО за естонським або швейцарським зразком.

«Тероборону по всій країні треба реорганізувати в серйозну структуру, пов’язану зі збройним опором агресору всього українського народу, також забезпечити її озброєнням для важкої бронетехніки, провести перелік батальйонів, рот та інших підрозділів, щоб знати, які об’єкти вони охороняють (це має бути військовою таємницею) та призначити на керівні посади людей, які мають стратегічне мислення, а не лише тактичне», — резюмував Віктор Шишкін.