В ГУР дізналася, що окупанти змушують робити українських лікарів

Супротивники вивезли тіла своїх вбитих у район аеродрому Чаплинка, скидали в котлован з автомобільними шинами й спалювали, зазначили в Міноборони України

Російські окупанти на захоплених територіях змушують українських лікарів виписувати фіктивні довідки та спалюють тіла своїх вбитих.

В повідомленні зазначається, що в тимчасово окупованому місті Токмак Запорізької області почастішали випадки звернення до місцевих лікарів з боку російських військових.

«Головна вимога: надати довідки про нездатність продовжувати військову службу за станом здоров’я. При цьому для лікарів виникає подвійна загроза. В разі відмови надати довідку — рашисти погрожують розправою. В разі видачі фіктивного документу неприємності обіцяє окупаційна комендатура. Через це деякі лікарі були змушені звільнитись та евакуюватись на підконтрольну уряду України територію», — зазначає розвідка.

Також в повідомленні сказано, що після нанесення вогневого ураження з боку ЗСУ в районі Нової Каховки Херсонської області, рашисти вивезли тіла своїх вбитих військових в район аеродрому Чаплинка.

«На аеродрому підготовлено котлован з автомобільними шинами. В нього відвантажувались трупи та спалювались. Місцевим мешканці скаржаться на трупний запах», — повідомляє розвідка.

Читайте також


В Україні дефіцит лікарів оцінюється в 30 — 40% — Віктор Корогод

Процес оптимізації мережі протитуберкульозних закладів та психлікарень триває давно. Тож як продовжується медреформа під час війни, чи вистачає психлікарень та тубдиспансерів, з якими викликами зараз зіштовхуються лікарі й пацієнти та як відновити українську медицину після перемоги, запитали у керівника проєктів Всеукраїнської ради захисту прав та безпеки пацієнтів Віктора Корогода.