Озвучили остаточне рішення щодо проведення Євробачення в Україні

У союзі мовлення зазначили, що повністю розуміють розчарування про те, що захід не може бути проведений в Україні, але інакше бути не може чере.

Озвучили остаточне рішення щодо проведення Євробачення в Україні

«Зазвичай для роботи на конкурсі пісні Євробачення акредитовано не менше 10 000 осіб, включаючи знімальну групу, співробітників та журналістів. Очікується, що на захід приїдуть ще 30 000 фанатів з усього світу. Їх благополуччя — наша головна турбота. Тому вкрай важливо, щоб рішення, які приймаються щодо такої складної телевізійної події у прямому ефірі, приймалися професіоналами в галузі мовлення та не ставали політизованими», — зазначили в EBU.

Також зазначається, що у правилах конкурсу пісні, з якими згодні всі мовники, чітко зазначено, що захід може бути перенесений у форс-мажорних ситуаціях, зокрема, і в таких як війна, що триває.

«У відповідь на питання EBU з безпеки було визначено низку ризиків, які можуть вплинути на безпосереднє планування такого великого заходу, включаючи „серйозний“ ризик повітряних нальотів/атак з літаків або атак з використанням безпілотників або ракет, які можуть призвести до значних жертв», — наголосили організатори.

Про можливість проведення Конкурсу у прикордонному районі в сусідній країні, в EBU заявили, що технічні характеристики пропонованих місць проведення та відсутність необхідної навколишньої інфраструктури не відповідають вимогам Євробачення.

«Приймаючи все це до уваги, EBU з жалем прийняв рішення про перенесення заходу в іншу країну і продовжить обговорення питання про пошук місця для проведення Євробачення наступного року. Ми раді подальшій співпраці з нашим українським членом UA: PBC з усіх цих питань», — резюмували організатори конкурсу пісні.


Джерело: EBU