Бойовий медик із США провів тренінг з прикордонниками

Днями з прикордонниками Львівського загону, які виконують завдання у складі сил оборони країни, колишній військовий із США Brennan Phillips провів тренінг.

Бойовий медик із США провів тренінг з прикордонниками

Захід відбувся в рамках проєкту Operation Golden Hour, який започаткували міжнародні волонтери.

Бреннан Філліпс — один із групи міжнародних волонтерів, має бойовий досвід у збройних силах США. Брав участь у підготовці першої бригади бойових медиків у Сирії.

«Мета нашого візиту в Україну надати допомогу цивільному населенню та військовослужбовцям в отриманні практичних навичок щодо збереження життя в умовах війни, а також при пораненнях і травмах. Для нас важливо не тільки донести необхідні знання, але й навчити бойових медиків правильним протоколам лікування поранених на полі бою», — говорить Бреннан.

Прикордонники отримали базові теоретичні та практичні навички тактичної медицини за алгоритмом MARCH (Massive hemorrhage-Airways-Respiration-Circulation-Hypothermia) відповідно до стандартів НАТО. Це сучасна система допомоги пораненому, яка включає основні послідовні пункти надання допомоги, серед яких: зупинка кровотечі, що загрожує життю, забезпечення прохідності дихальних шляхів, закриття всіх відкритих ран грудної клітки, повний огляд пораненого, попередження гіпотермії.

Рекомендовані публікації