На Сумщині батьки загиблого прикордонника отримали державну нагороду сина

Указом Президента України прикордонник Микола Галицький нагороджений орденом «За мужність» ІІІ ступеня, на жаль посмертно.

На Сумщині батьки загиблого прикордонника отримали державну нагороду сина

За особисту мужність і самовіддані дії, виявлені у захисті державного суверенітету та територіальної цілісності України, вірність військовій присязі, Указом Президента України прикордонник Микола Галицький нагороджений орденом «За мужність» ІІІ ступеня, на жаль посмертно.

Микола Миколайович з 2019 року проходив службу в одному з прикордонних підрозділів Сумщини. З початку воєнного вторгнення російських окупаційних військ на територію України він у складі зведеного загону з Сумщини вибув для виконання завдань із захисту й оборони міста Чернігова.

Підрозділ постійно вступав у бойові зіткнення з живою силою та важкою технікою противника, піддавався авіаційним, мінометним та артилерійським обстрілам. 3 березня 2022 року під час бою з окупантами, які вели по позиціях прикордонників масований мінометний та танковий обстріл, після отримання осколкових поранень, несумісних з життям, Микола загинув.

Сьогодні, 25 червня, начальник Східного регіонального управління Державної прикордонної служби бригадний генерал Валерій Вавринюк та командування Сумського прикордонного загону вручили державну нагороду, батькам старшого сержанта Миколи Галицького.

На кладовищі в місті Ворожба, де похований прикордонник, військовий священник (капелан) Микола Карпенко провів літію, присутні схилили голови перед світлою пам’яттю Героя-прикордонника.