У війні в Україні також і жіноче обличчя

Тисячі жінок нині боронять нашу землю від агресора нарівні з чоловіками. Багато хто з них взяв до рук зброю і захищає країну з перших днів війни.

У війні в Україні також і жіноче обличчя

Анастасія народилася на Харківщині в сім’ї прикордонника, тому, що таке військова форма та кордон, знала змалечку. Після закінчення медичного навчального закладу за спеціальністю «Лікувальна справа» дівчина твердо вирішила пов’язати своє життя зі службою Батьківщині. Згодом, одягнувши зелений берет, вона розпочала службу в одному з прикордонних підрозділів на Харківщині.

У лиху зимову ніч 24 лютого Анастасія виконувала наказ з охорони державного кордону та разом з побратимами першою виявила рух ворожої техніки в бік державного кордону. Негайно передавши інформацію, прикордонниця продовжила виконувати завдання в складі прикордонного наряду.

Під час передислокації підрозділу Анастасія отримала вибухово-уламкове поранення. Пройшовши курс лікування та реабілітації, повернулась до свого підрозділу та зі зброєю в руках продовжує боронити Батьківщину від агресора.

«За фахом я медик, а під час війни військовослужбовець з медичною освітою дуже потрібен кожному підрозділу. Тому, після реабілітації, я не вагаючись вирішила повернутися до свого підрозділу», — каже Анастасія.

Зараз мужня прикордонниця разом з побратимами та посестрами продовжує захищати Харківщину від окупантів.

Одже, кожного разу, коли йдеться про війну, варто пам’ятати — країну боронять бійці та бійчині. Країну рятують чоловіки й жінки. Країну відбудовують українці та українки. Усі ті, кому болить за долю своєї держави і хто цінує власну свободу й свободу України понад усе.