Захід має надати наступальну зброю, інакше війна може затягнутися — експерт

Захід має надати наступальну зброю Україні, інакше війна може затягнутися.

Захід має надати наступальну зброю, інакше війна може затягнутися — експерт

Про це під час ефіру заявив політолог Володимир Фесенко.

«Західні спецслужби розповіли про 3 сценарії війни в Україні, але насправді сценаріїв може бути набагато більше. Зокрема, ми можемо сформулювати сценарії, які відповідають нашим інтересам. Зокрема тих, які повністю відповідають нашим інтересам. Ситуація може розвиватися по- різному. Сценарії західних спецслужб не найкращі для нас. Всі вони показують, що російські війська можуть залишитися на нашій території. Сенс таких сценаріїв полягає в тому, що швидкого, простого та автоматичного звільнення цих територій не відбудеться. У нас була ейфорія в квітні, що можна швидко звільнити всі окуповані території. Проте без активної допомоги з боку наших партнерів та без наступальної зброї нам буде не просто звільнити навіть частину окупованих територій», — каже В. Фесенко.

За його словами, у росії є величезний потенціал.

«При всіх обмеженнях та втратах від санкцій та війни, у росії є великі природні ресурси та ресурси зброї. Зокрема радянської. Також є перевага в населенні. Якщо буде задіяно сценарій часткової мобілізації, то в них буде більше живої сили. Коли західні розвідки кажуть про 3 сценарії, вони виходять з того, що в Росії є перевага в ресурсах та є впертість путіна, який не захоче зупинитися та визнати свою поразку та буде продовжувати війну. Тому очікувати швидкого завершення війни, на жаль, підстав немає. Навіть, якщо вдасться вибити ворога до кордонів 24 лютого, є ризики нового протистояння. Адже путін знову може потім піти з війною на Україну», — підкреслює експерт.

Він зазначив, Україна має переконувати наших партнерів суттєво збільшити допомогу.

«Ми маємо брати до уваги всі ці сценарії та переконувати наших партнерів суттєво збільшити допомогу Україні. Захід має надати наступальну зброю, інакше війна може затягнутися. Це буде війна не тільки з Україною, а і з НАТО. Поки що це війна в форматі холодної війни. Це не війна в прямому сенсі. Війна в прямому сенсі йде на нашій території. Щоб війна не розширилася, треба Путіна зупинити. Для цього Захід має діяти більш активно та більш масштабно, допомагаючи нам наступальною зброєю», — резюмує В. Фесенко.

Рекомендовані публікації